Raportul secret al Bancii Mondiale. Cum am putea avea si noi autostrazi
Romania nu are nicio strategie in domeniul transporturilor, plateste foarte scump intretinerea drumurilor, are "servicii de transport si infrastructura sub asteptarile romanilor si standardele europene", se arata intr-un raport al Bancii Mondiale.
Gandul: Potrivit expertilor BM, in domeniul Transporturilor, Romania suporta consecintele unor reforme incepute in anii trecuti si neterminate. Banca Mondiala atrage atentia asupra lipsei de politici cuprinzatoare in sectorul Transporturilor. Banca Mondiala recomanda in evaluare ca ministerul Transporturilor sa pregateasca o strategie nationala de transport pe termen mediu care sa includa o anvelopa de resurse financiare realiste pentru anii dificili care urmeaza. Potrivit raportului, conducerea companiilor de stat duce lipsa de viziune, membrii board-urilor de conducere fiind in mare masura oficiali din ministerul Transporturilor, majoritatea avand culoare politica. "Toate aceste lucruri au dus la un declin al indicatorilor de performanta al tuturor companiilor de stat", se arata in document.
Evenimentul Zilei: Euro nu scade sub pragul de 4 lei nici anul viitor Cei care sperau intr-o intarire puternica a leului anul viitor vor fi nevoiti sa astepte pana in 2012. Conform estimarilor analistilor, in 2011 cursul valutar leu/euro va avea o evolutie stabila, o scadere sub 4 lei/euro fiind posibila abia din 2012. Bancherii de la BCR afirma ca, anul acesta, cursul mediu va fi de 4,21 sau 4,22 lei/euro, in conditiile in care media pe anul trecut a fost de 4,23 lei/euro. "Euro s-a mentinut in intervalul 4,1-4,3 lei pe acest an, si daca ne uitam la elementele care l-au mentinut asa, vom vedea ca tot acestea il vor ajuta si anul viitor", a declarat Lucian Anghel, economistul- sef al BCR.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romania Libera: Prognozele despre sfarsitul monedei unice se intetesc. Spania clatina euro. Urmeaza Franta? Spania este considerata prea mare pentru a putea fi salvata, iar Franta devine prea slaba pentru a salva pe cineva. Criza datoriilor de stat face ca euroscepticismul sa se extinda si in randul tarilor puternice ale Uniunii. In timp ce statele indatorate sunt tentate sa paraseasca zona euro pentru a-si putea rezolva dezechilibrele prin depreciere monetara, tarile stabile, ca Franta si Germania, sunt reticente fata de ideea ca va trebui sa achite la nesfarsit nota de plata.