Portret: eVanghelia dupa Marean

×
Codul embed a fost copiat

A revolutionat conjugarea verbului "a fi", sfidand legile gramaticii. Ghidat de principii estetice proprii, a inaugurat avangarda trotuarelor, vopsindu-le in albastru.

Pe atunci semenii lui n-au inteles motivele primarului-artist, Marian, caci despre el este vorba.

Adulat de „baetasii de cartier” si hulit de adversarii politici, Daniel Marian Vanghelie sparge tiparele politicianului clasic. S-a desprins din randul celor multi si nu uita asta.

Nalt la stat, /Mare la sfat/ Si vitez cum n-a mai stat, haiducul din Damaroaia s-a ridicat din popor si se intoarce la acesta ori de cate ori are nevoie. Aici isi gaseste puterea de a continua lupta acerba si neobosita impotriva nedreptatii.

S-a nascut sub o stea norocoasa. Mistica numarului cinci l-a urmarit din frageda pruncie, cand incheia clasele cu o medie invariabila: 5.

Citește și
Marian Vanghelie
Vanghelie: Am cautat pe "Gogal, Goagal, Gagal" (Google) despre Herodot
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

A vrut sa devina fotbalist. Maidanele bucurestene ii prevesteau un viitor stralucit, fiind poreclit Maradona. N-a ajuns sa joace la Steaua, dar „a facut o figura frumoasa”, cateva sezoane, la Metalul Bucuresti. Spre dezamagirea suporterilor, neajunsurile materiale l-au obligat sa renunte la fotbal si sa se relanseze ca cizmar. Mai tarziu, s-a casatorit cu vecina sa, Charlotte, pe care o iubeste de la 18 ani.

Dupa '89, a renuntat la o promitatoare cariera in cizmarie si s-a orientat catre afaceri cu magazine tip consignatie. Totul prevestea inceputul unei vieti sub semnul succesului.

Peste cativa ani, la indemnul nasului sau, Miron Mitrea, Marian Vanghelie si-a descoperit adevarata vocatie: politica. Numarul magic 5 a aparut din nou, ca predestinat, in viata lui Marian Vanghelie. In scurt timp, el a devenit carmuitorul sectorului 5. Nimic nu mai putea sta in calea unei cariere uluitoare. Nici macar Diploma de Bacalaureat, care lipsea cu desavarsire.

Ajuns primar, Daniel Marian isi ia inima in dinti si isi incearca norocul in 2000, la Liceul Agricol „Cezar Nicolau” din Branesti! Este eliminat din examen pentru posesie de „surse de informare”…

Tenace si perseverent, primarul de 5 incearca si anul urmator. Izbanda! La 33 de ani, Vanghelie ia Bacalaureatul la un liceu din Snagov.

Proaspăt absolvent de liceu, Daniel Marian nu se opreste aici. Hotarat sa le demonstreze dusmanilor ca in spatele aparentelor se ascunde o minte stralucitoare, Einstein de Ferentari merge la facultate. Si nu la una, ci la doua!

Alegerile din 2004 il surprind intr-un moment mai... delicat, fiind cercetat de PNA, pentru modul in care a folosit banii publici la organizarea petrecerilor de Revelion. Cat ai zice "peste", partidul s-a lepadat de Vanghelie.

Singur printre dusmani, acesta candideaza independent pentru Primaria Sectorului 5. Poporul nu-l lasa la greu nici de aceasta data, iar Vanghelie castiga inca din primul tur.

Ajuns primar de sector, el nazuieste la mai mult decat atat! Tinta lui: Primaria Capitalei. In cale i se aseaza insa, neclintit, ca de marmura, Adriean Videanu.

La 38 de ani, pe 28 februarie 2007, chiar de ziua lui, Daniel Marian este uns presedinte al Organizatiei PSD Bucuresti.

Edilul Sectorului 5 nu uita de cei multi si le ofera cu fiecare ocazie meniul lor preferat: paine si circ. Inceputul fiecarui an este sarbatorit fastuos, prin petreceri imbelsugate, cunoscute si sub numele de „vanghelioane”.

Se autocaracterizeaza ca fiind un om politic cu vederi progresiste: "Pe mine si-ntr-un pom daca ma pui, tot am puncte de vedere".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Vanghelie: Basescu mananca papadie si salata, cu Udrea, care e anemica
Vanghelie: Basescu mananca papadie si salata, cu Udrea, care e anemica

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca Traian Basescu "mananca papadie si salata", iar Elena Udrea este anemica "de la foarte multa papadie" si nu isi da seama ce declara, intrucat ia masa cu seful statului.

Vanghelie: Am cautat pe
Vanghelie: Am cautat pe "Gogal, Goagal, Gagal" (Google) despre Herodot

Ca Marian Vanghelie este certat cu gramatica limbii romane stim cu totii, asa ca la capitolul limba engleza ce pretentii sa mai avem!

Portret: Cannes filme
Portret: Cannes filme

Festivalul International de Film de la Cannes este intocmai ca vinul vechi. Trecerea anilor nu l-a aruncat in praful uitarii, ci i-a conferit substanta, influenta si prestigiu.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.