Ioana Santa: Premiul primit "ma obliga la reportaje si mai bune"

Ultima actualizare: 17-09-2012 06:27

Ioana Santa, “Reporterul European” al Stirilor Pro Tv, acum si in ipostaza ceva mai neobisnuita pentru ea, de intervievata.

Pe parcursul campaniei am primit mai multe telefoane de amenintare de la primarii din tara. Sigur, foarte multi dintre ei au tocat banutul european la modul cel mai serios.
Ioana Santa
Campania “UE, banii si romanii” i-a adus Ioanei un premiu european si inca o distinctie importanta in redactia stirilor. Lucru imposibil de realizat fara dedicare si foarte mult curaj, atat din partea ei cat si a colegilor de la statiile locale care au sprijinit-o in realizarea materialelor.

Seria de reportaje prezinta traseul extrem de incalcit al fondurilor pe care Uniunea Europeana le-a acordat romanilor care au stiut sa-si dovedeasca spiritul de intreprinzatori in domenii ofertante: agricultura, zootehnie, turism, diverse afaceri mici si mijlocii. Din pacate, unii au vazut si buzunarul propriu tot ca pe un domeniu de activitate numai bun de pompat bani in el.

Mustarul de Tecuci, foarte apreciat de spanioli si de italieni, sau pensiunile din Delta Dunarii sunt numai cateva dintre vedetele campaniei.

Dintre exemplele negative luate in vizor mentionam fabrica de impachetat arpagic cu sediul in grajdul comunei Ramnicelu din Buzau, acolo unde romii saraci ar fi trebuit sa gaseasca un loc de munca. Proiectul s-a bucurat chiar si de aprecierea sefului Delegatiei Comisiei Europene de pe acea vreme, Jonathan Scheele. Insa fondurile s-au dus pe apa Ramnicului Sarat.

“Subiecte sunt foarte multe, edili locali care nu si-au facut treaba sunt foarte multi, asa ca mai e de munca”, le transmite in incheiere Ioana Santa jurnalistilor care se ocupa de investigatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO