Mike Butcher de la TechCrunch: Viitorul internetului este e-commerce
Redactor sef la TechCrunch Europe, Mike Butcher a venit la Bucuresti ca sa le spuna managerilor din industria tehnologiei cum sa isi duca afacerea pe scena internationala. La ce sa ne asteptam de la viitorul internetului? Aflati din interviu!
Intr-un interviu realizat de George Buhnici pentru Stirile ProTV, Mike Butcher ne spune cum se vede tara noastra din afara si de ce au nevoie ideile romanesti ca sa devina "globale".
Romania este o tara noua, o tara tanara. Tinerii de aici sunt fascinati de oportunitatile de afaceri si mai ales de internet, de mediul online, spune Mike Butcher. Jurnalistul a venit la Bucuresti sa ne dea idei. Daca vrem sa avem succes si sa ne valorificam potentialul, trebuie sa iesim de pe piata interna.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Get global!, sau cum sa scoatem afacerea din anonimat
Pietele europene sunt mici, trebuie sa recunoastem asta. Trebuie sa iesiti de aici, de pe piata interna, si faceti asta raspandind serviciile pe piete cum ar fi cea britanica sau chiar sa ajungeti pana in Statele Unite, spune specialistul in crearea si intretinerea startup-urilor din mediul online si din domeniul tehnologiei.
Odata ce ai cucerit o piata, dupa ce iti deschizi niste birouri la Londra, sa zicem, si altele in Silicon valley, de exemplu, afacerea merge si te poti intoarce acasa, de unde controlezi totul. Asa business-ul devine o chestiune globala, spune Mike.
Cum pornesti un startup si mai ales cum il faci sa mearga
Blogul TechCrunch este renumit pentru sfaturile pe care le da celor care au afaceri noi, de tip startup. De acolo oricine poate lua idei foarte bune pentru a face profit, sau pentru a-si fideliza utilizatorii. Totusi, intrebarea esentiala ar fi cum sa ajungi acolo, cum sa pornesti o afacere si cum s-o mentii profitabila?
Ca un jurnalist experimentat ce e, Mike nu si-a "vandut" sfaturile gratis. A spus doar ca “in primu rand trebuie sa aduni o echipa mica, niste oameni cu multe idei sustenabile, care au potential de a deveni profitabile, iar pe internet gasiti tot felul de lucruri folositoare pentru startup-uri. Este foarte important sa stii spre ce tinde mediul online, care este viitorul afacerilor. Cred ca dupa social networking (retele de socializare), se va merge foarte mult pe e-commerce (comert electronic). Deja e-commerce a patruns in retelele de socializare.”