EXCLUSIV: Pe urmele lui Houdini... sau cum sa "driblezi" realitatea!
Magia uimeste chiar si in era Internetului. Este arta care, in lipsa unor explicatii rationale, face creierul uman sa accepte, pentru o clipa, imposibilul.
Dar este magia - o meserie ce poate fi invatata? E nevoie de ani de practica, de indemanare, studii de actorie si bani. Cel putin in viziunea magicianului Andrei Teasca. Acesta a descoperit arta magiei dupa ce si-a finalizat studiile de actorie si a prins un contract la Disneyland si in diferite teatre de magie si cazinouri din Seul, Turcia si Grecia.
Alegeri 2024
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
In urma cu doi ani, Andrei Teasca a mizat pe interesul publicului din Romania pentru momentele de iluzionism promovat ca arta. A renuntat la deplasarile in strainatate. Asa a luat fiinta Teatrul de Magie din care mai fac parte alti cinci membrii, printre care si Cristina Strecopitov, prima femeie magician din Romania. Deocamdata investeste zeci de mii de euro in spectacole, chiar daca din vanzarea biletelor nu isi acopera nici 40%. Participarea la diferite evenimente rotunjeste veniturile trupei Teatrului de Magie care in prezent are nevoie si de un spatiu.
Show-urile de magie sunt scumpe, materialele folosite avand preturi destul de piperate. Sunt chiar magazine in strainatate de unde poti cumpara toate cele necesare pentru trucuri marunte. Insa Andrei Teasca spune ca nu e suficient sa te rezumi doar la preluarea unui truc pentru ca atunci ramai la nivelul de simplu imitator. Trebuie sa ai concept, viziune, interpretare, sa aduci mereu ceva nou.
Intrebat daca publicul mai gusta momentele de magie clasice, Andrei Teasca recunoaste ca la nivel de show "suntem cu un secol in urma fata de ceea ce se poate vedea in strainatate". Publicul asteapta numere senzationale tip levitatie. Din acest motiv, show-urile Teatrului de Magie se vor axa din ce in ce mai mult pe ideea de poveste. Isi doreste ca in viitorul apropiat sa realizeze un spectacol gen Aladin si lampa fermecata. In plus, Andrei Teasca vrea sa aduca Romania pe harta tarilor europene care conteaza in lumea magiei prin organizarea unui festival de magie in aceasta toamna.
Magicianul a infiintat si o Academie de Magie, unde toti cei cu aptitudini vor avea posibilitatea sa isi inceapa si o cariera in acest domeniu. Cursurile se desfasoara pe durata unui an.
Cursantii sub 20 de ani platesc 50 de lei pe sedinta, iar cei peste aceasta varsta platesc cu 20 de lei mai mult.
Cursurile te pot initia in close-up, mentalism, magie de scena, pantomima, miscare scenica, balet, dictie.