Vampiri, zombie si gigolo! Cele mai bune seriale in 2010

Californication

Sitcomurile nu mai sunt demult la moda! Au apus vremurile in care radeam cu hotote la “Friends”, “Seinfeld” sau “Married with Children”. Acum casele de productie si-au indreptat atentia catre mostri, criminali in serie si sociopati.

Traim, asadar, in era in care, daca ceva nu ne socheaza, schimbam postul.

1. DEXTER (2006)

Motto: “A Serial Killer with a heart… Just pray it’s not yours!” (n.r. “Un criminal in serie cu inima… Roaga-te sa nu fie a ta!”)

Citește și
Charlize Theron
2010- Anul preferat al vedetelor! Luna si despartirea!
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Produs si difuzat de postul de televiziune american Showtime, serialul este bazat pe o serie de romane scrise de Jeff Lindsay: “Darkly Dreaming Dexter” (2004), “Dearly Devoted Dexter” (2005), “Dexter in the Dark” (2007), “Dexter by Design” (2009), “Dexter is Delicious” (2010).

Serialul il are in centrul actiunii pe Dexter Morgan, interpretat de Michael C. Hall, expert in criminalistica in cadrul politiei din Miami. In timpul zilei, Dexter este un angajat model. Noaptea insa, se transforma intr-un criminal cu sange rece, care ucide meticulous si – cel mai important – fara sa lase urme criminali pe care legea nu-i poate atinge.

Michael C. Hall a castigat anul acesta, dupa trei nominalizari consecutive in anii precedenti, Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal intr-un serial-drama.

Merita urmarit!

2. THE OFFICE (2005)

Motto: “A comedy for everyone whose boss is an idiot.” (n.r. “O comedie pentru toti cei care au un sef idiot.”)

Destept, ilar si cu presarat cu replici savuroase. Serialul este un remarke dupa seria cu acelasi nume lansata de BBC in 2001. Steve Carell (“Evan Almighty”, “The 40 year old virgin”) ii da viata lui Michael Scott, seful unei companii de aprovizionare cu hartie din Sacraton, Pennsylvania. Absolut insensibil si ignorant, Michael le face zile fripte lui Jim, Dwight Pam si Ryan.

Uita-te, razi si, daca te regasesti printre persoanaje, pastreaza secretul.

3. THE WALKIN DEAD (2010)

Lansat anul acesta de AMC, serialul nu este pentru cei slabi de inima. Andrew Lincoln este un om cu o misiune in rolul lui Rick James, un serif care incearca ca conduca un grup de supravietuitori intr-o lume stapanita de zombie.

Un minus pentru scena-cliseu in care Rick se trezeste singur intr-un spital - apoi oras - devastat de monstri. Un mare plus echipei tehnice pentru efectele speciale si scenaristilor care au reusit sa serializeze un gen consacrat pana acum marelui ecran.

Inca la prima serie, productia AMC este nominalizata la Globurile de Aur, la categoria Cel mai bun serial-drama.

4. House M.D. (2004)

Motto: “Genius has side effects” (n.r. “Geniul are efecte secundare”)

Castigator al doua premii Golden Globe, actorul britanic Hugh Laurie ii da viata medicului Gregory House. Sociopat, dependent de analgezice, arogant, dar plin de umor, House rezolva pana si cele mai fara de solutie mistere medicale, secundat de o echipa de doctori tineri, dar la fel de talentati. Singurul ramas fara tratament este, insa, chiar el: cu numai jumatate de muschi la piciorul stang, doctorul e nevoit sa umble in baston.

Ajuns la sezonul 7, serialul este produs si difuzat de postul american de telviziune Fox.

5. MAD MEN (2007)

Motto: “Where the truth lies…” (n.r. “Acolo unde gasesti adevarul…”)

Iubit deopotriva de critici si public, prodictia AMC a castigat de doua ori premiul Golden Globe pentru cel mai bun serial-drama.
Actiunea este plasata in New York-ul anilor ’60 si il are in centru pe Donald Draper (Jon Hamm, si el castigator al Globurilor de Aur pentru interpretare), misteriosul si talentatul director al unei prestigioase agentii de publicitate.

6. THE BING BANG THEORY (2007)

Motto: “Smart is the new sexy” (“Mai nou, sa fii destept e sexy”)

Un serial cu si despre tocilari! Leonard Hofstadter si Sheldon Cooper sunt doi brilianti fizicieni, cei mai buni prieteni, colegi de munca la Cal Tech, California, dar si de apartament. Cei doi ii au alaturi pe inginerul mecanic Howard Wolowitz si pe astrofizicianul Rajesh Koothrappali. Impreuna isi petrec timpul lucrand la proiecte individuale, jucandu-se pe calculator, uitadu-se la filme SF si citind benzi desenate. Asta pana cand universul le este zdruncinat de Penny, o actrita aspiranta, care se muta pe acelasi palier cu ei si care ii schimba “prioritatile” lui Leonard.

7. CALIFORNICATION (2007)

Motto: “He’s way too deep” (“Este mult prea profund”)

Ce faci atunci cand ai totul: esti un scriitor newyorkez de succes, ai un best-seller, o sotie frumoasa si o fiica isteata? Te muti in Los Angeles, divortezi, iti pierzi inspiratia si iti ineci amarul in alcool, tigari, droguri si femei.

Un serial Sowtime absolut savuros! Nu o spunem numai noi, ci si criticii, laolalta cu milioanele de fani care ii urmaresc aventurile – mai ales sexuale – lui Hank Moody (David Duchovny, premiul Golden Globes pentru interpretare) inca din 2007. Apetitul sexual al lui Hank il “infecteaza” si pe agentul acestuia, Charlie Runkle (sotul lui Charlotte din "Sex and the City"), chiar mai obraznic in dormitor decat prietenul lui!

Nerecomandat puritanilor!

8. TRUE BLOOD (2008)

Motto: “Thou shall not crave thy neighbour!” (“Sa nu poftesti la vecinul tau!”)

Anul 2010 este cu siguranta anul monstrilor, pe marile ecrane si la televizor. Iar de cand cu succesul “Twlight”, vampirii au revenit la moda. In serialul produs de HBO, au renuntat la viata ascunsa si si-au dezvaluit adevarata identitate… in prime-time, la televizor. Asta dupa ce asiaticii au inventat sangele de sinteza True Blood, care le satisface setea.

Si cum - mai nou - o poveste cu vampiri nu poate exista fara o idila de genul “Frumoasa si bestia”, in centrul actiunii ii avem pe Sookie Stackhouse (Anna Paquin, castigatoarea premiului Golden Globes pentru interpretare) si pe Bill Compton, un vampir care se indragosteste de ea.

Atentie insa, serialul, mult aclamat de critica, este presarat cu scene de sex explicit sau extrem de violente.

9. GLEE (2009)

Motto: “Join the club” (n.r. “Alatura-te grupului!”)

Castigator al celui mai bun serial-musical la premiile Globurile de Aur, Glee (n.r. societate corala, bucurie) urmareste povestea unui profesor de spaniola, angajat la unui liceu american, care se hotareste sa devida director de cor, sperand ca-i va reda gloria pierduta.

Ajuns la seria a doua, serialul a devenit o obsesie printre vedetele de prima mana de la Hollywood, care sa inghesuie sa obtina un rol episodic in productia FOX. Printre ele, Gweneth Paltrow sau Britney Spears.

10. HUNG (2009)

Motto: “Middle-Aged. Divorced. Broke. Gigolo” (“De varsta mijlocie. Divortat. Falit. Gigolo”)

O fosta legenda-base-ball in liceu, Ray Drecker se gaseste la mijlocul vietii falit, divortat si cu doi copii in custodie – supraponderali; fiul, homosexual, fiica, complexata de greutate.
Cand casa ii arde intr-un incendiu pornit de la un cablu supraincalzit, personajul central – devenit antrenorul de baschetbal la liceu - se hotareste sa castige bani din cea mai mare calitate a sa: penisul impresionat.

Thomas Jane (“The Sweetest Thing”), actorul care ii da viata lui Ray, este nominalizat in 2011, pentru a doua oara consecutiv, la premiile Golden Globes, pentru interpretare.

NOTA: Serialele au fost alese in functie de popularitate si calsate in functie de nota primita de la fani pe site-ul de profil imdb.com.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Vremea bilanturilor! Scandalurile mondene ale lui 2010
Vremea bilanturilor! Scandalurile mondene ale lui 2010

Prin traditie, orice sfarsitul de an aduce tot soiul de bilanturi. In lumea celebritatilor, 2010 a fost presarat de scandaluri, procese, divorturi si gesturi extravagante.

2010- Anul preferat al vedetelor! Luna si despartirea!
2010- Anul preferat al vedetelor! Luna si despartirea!

Cupluri mai vechi sau mai noi. Surprize-surprize si relatii care au ramas in aer, pe principiul "Divortati, dar prieteni". Anul 2010 s-a transformat in anul despartirilor de anvergura.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.