Ultima minune a arhitecturii moderne: Guggenheim Abu Dhabi. Video

Ultima actualizare: 19-05-2012 03:40
Guggenheim Abu Dhabi

La marginea orasului Abu Dhabi, muncitorii au turnat recent fundatia unei constructii menita sa devina una din minunile arhitectonice ale lumii moderne: Muzeul Guggenheim din Abu Dhabi in valoare de 800 de milioane de euro.

  

Planuit sa se deschida in 2013, muzeul va fi cel de-al cincilea care se va adauga "galaxiei Guggenheim" din intreaga lume, celalalte patru fiind situate in New York, Venetia, Bilbao si Berlin.

Muzeul, creat de arhitectul american Frank Gehry este un experiment ce imbina initiativa si inovatia intr-un proiect cu aer futurist, menit sa fie una din minunile lumii moderne. Cladirea isi doreste sa redefineasca experienta vizitatorului care intra intr-un muzeu si prezinta intr-o viziunea inovativa arhitectura contemporana intr-un peisaj desertic.

Cladirea are 450.000 de metri patrati si este situata pe insula Saadiyat. Inconjurata in trei parti de apele Golfului Persic, constructia este menita sa ajute si la pastrarea plajelor din calea apelor.

Guggenheim Abu Dhabi va fi viitorului centru cultural al Insulei Saadiyat. In interiorul muzeului va maifi si un Muzeu Luvru al Emiratelor, avand forma unui dom "perforat", ce va avea galerii de arta sub forma unui oras antic, un Muzeu National avand forma unor pontoane etajate serpuind spre mare si un Muzeu Maritim.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri