Catalin Radu Tanase din piata Tahrir, Cairo: "E atmosfera de razboi"

Ultima actualizare: 22-10-2012 13:40
Catalin Radu Tanase in Cairo: Orasul este plin de ...
Catalin Radu Tanase in Egipt: A 11-a zi de protest...

Cairo nu mai este, de ceva vreme, celebrul oras turistic, plin de vestigii ale trecutului. Acum, orasul este intesat de tancuri si soldati, iar oamenii poarta cagule si sunt inarmati cu bate si pistoale automate. Catalin Radu Tanase se afla acolo.

LIVE, ACUM! Egipt contra Egipt. Astazi expira ultimatumul dat lui Mubarak

"La fiecare nod important rutier, la fiecare baza a podului sunt tancuri, tachete, jeepuri ale armatei, toti soldatii poarta veste anti-glont, casti de razboi, Kalashnikovul pe umar.. Sunt filtre de control in absolut toate directiile, bariere de sarma ghimpata.. Practic, oamenii in cartiere sunt tinuti in zonele lor, sa nu mai intre, sa nu mai ajunga in piata Tahrir, iar circulatia se desfasoara cam ca in urma cu 300-400 de ani, inainte sa existe masinile, electricitatea, cand toata lumea mergea pe jos", povesteste Catalin Radu Tanase.

Aceasta este atmosfera orasului Cairo, unde populatia se afla de aproape unsprezece zile pe strazi, intr-o incercare disperata de a darama regimul presedintelui Hosni Mubarak, cel care conduce Egiptul de 30 de ani.

Corespondentul Stirilor ProTV Catalin Radu Tanase se afla in acest oras asediat, aflat in prag de razboi civil, unde armata prefera, deocamdata, sa stea deoparte si sa asiste la confruntarile violente dintre gruparile pro si contra Mubarak.

"Toata lumea merge pe jos, pentru ca nu exista alta posibilitate. Circulatia este restrictionata, de la 5 dupa-amiaza pana la 8 dimineata. Aceasta este perioada in care teoretic nu ai voie sa te afli pe strada, iar in timpul zilei, desi este ridicata blocada nu ai cum, fizic, sa treci dintr-o parte in alta a orasului Cairo. In rest, circulatia se desfasoara, sa zicem, in regula, inclusiv pe aeroport, dar arata ca un oras prins in mijlocul unei revolte populare, al unei revolutii, imagini, probabil, cu care romanii sunt familiari de prin '89" - Catalin Radu Tanase

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO