Topul celor mai cumpliti demoni

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:25
asag

Dusmani declarati ai vietii, pana si demonii isi au sefii lor care ii intrec la fapte rele. Aduc dezastrele, boala, saracia si moartea. Citeste mai multe despre personajele aflate in topul relelor in mitologie.

Lamashtu

Apare in mitologia sumeriana si mesopotamiana, cunoscut si ca Dimme. Un demon ingrozitor, ea ameninta femeile pe timpul sarcinii. Se spune ca rapeste copii alaptati, le suge sangele si le rontaie oasele. Infesteaza rauri si lacuri, distruge recolte, sugand sangele oamenilor si imprastiind boli. Ea nu raspunde niciunui alt zeu si este atat de diabolica incat se spune ca femeile gravide invocau demonul Pazuzu pentru a le proteja de Lamashtu, avand in vedere ca cei doi se urau. Il putem cataloga ca un demon de categoria "A", adica dusman declarat al vietii. Din punct de vedere demonologic, Lamashtu este prototipul tuturor demonilor-femeie cunoscuti de magie si vrajitorie de-a lungul veacurilor. Nu este de mirare ca amintirea sa a fost transmisa de-a lungul timpului si imitata de alte fiinte demonice in diferitele culturi si genuri religioase.

Agares

Cunoscut si ca Agreas, apartine demonologiei crestine si are puterea sa ii faca pe cei ce fug sa incremeneasca. Se spune ca este unul dintre demonii care controleaza cutremurele si stapaneste estul Iadului, unde controleaza 31 de legiuni. Este unul dintre cei mai puternici demoni si este inftisat ca un om in varsta cu un vultur pe mana calarind un crocodil.

Pontianak

Apar in mitologia indoneziana si se spune ca sunt spirite ale femeilor care au murit in timp ce nasteau. Se aseamana cu vampirii, intr-un fel, si au tendinta sa smulga organele oamenilor cu ghearele, din razbunare. Pontianak este un vampir-femeie care se hraneste cu sange, pandind pe langa copaci sau prin cimitire, in Asia de Sud-Est. Numele inseamna "fantoma cu copil in pantece". Pontianak apare sub forma unei femei frumoase, pana cand isi loveste victima. Atunci se transforma intr-o batrana urata, cu dinti ascutiti ca niste lame. Uneori apare doar capul ei, cu maruntaiele atarnand direct de gat. Scepticii spun ca Pontianak este doar o bufnita de dimensiuni mai mari a carei fata seamana cu chipul unui om cand apare din intuneric.

Aka Manah

In mitologia persana, Aka Manah este zeul ispitei, membru al grupului Daevas, cel ce a fost trimis pentru a-l seduce pe profetul Zarathustra. Este cunoscut si ca Akem Manah, Akoman sau Akvan. Este considerat demonul relelor intentii, al scopurilor malefice si al gandurilor demonice. Datoria sa este aceea de a impiedica fiintele sa isi respecte principiile morale.

Ala

Ale (la plural) sunt demoni care pot fi "corupti" sa treaca de partea cealalta si chiar sa ajute facand fapte bune. Apartin demonologiei crestine si le place in mod deosebit sa produca vreme rea pentru a distruge recoltele. De asemenea, se spune ca le place sa manance copii, chiar ca sunt capabili sa manance soarele si luna lasand loc eclipselor, atunci cand le este cu adevarat foame. Se pare ca pot chiar poseda oameni, insa daca acestia din urma se apropie de ei cu respect si incredere, Ale pot chiar salva viata la nevoie si chiar sa aduca bogatie. Acesti demoni sunt infatisati fie sun forma de fulgere, nori, dragoni. Se spune ca traiesc in pesteri, lacuri, munti, paduri.

Abyzou

Abyzou (cunoscuta si cu numele Abizou, Obizu, Obizuth, Obyzouth, Byzou etc.) este o femeie demon infatisata in amulete cu caracteristici asemanatoare unui peste-sarpe. Cea mai cuprinzatoare descriere cunoscuta apare intr-un compendiu al demonologiei, cunoscut sub numele de Testamentul lui Solomon, datat diferit de catre oamenii de stiinta ca fiind scris intre secolele I si al IV-lea d.Hr. Aceasta femeie-demon apare frecvent in mitologia evreilor si se crede ca este responsabila pentru avorturi. Se crede ca ea ar fi fost stearpa, iar aceste acte sunt razbunari din gelozie . Este reprezentata sub forma de sarpe si/sau peste.

Asag

Este unul dintre numerosii demoni care provoaca boala. Asag apare in mitologia sumeriana si este deosebit de restul prin faptul ca este incredibil de urat. Se spune ca pana si pestii cad victime caldurii pe care o genereaza in jurul sau atunci cand apare.

Belphegor

Apare in demonologia crestina si in Kabbala si este asociat cu orgiile. Se spune ca seducea oamenii cu bani si bunastare. Potrivit legendei, acesta a fost trimis pe Pamant pentru a demonstra ca fericirea poate rezulta din casnicie. Cum nu a reusit sa dovedeasca acest lucru, a ramas aici. Se pare ca puterea sa este maxima in luna aprilie si ca este ambasadorul Satanei in Franta. Este infatisat fie ca un barbat urat purtand coarne, fie ca o femeie frumoasa.

Jikininki

Acestia sunt spiritele oamenilor egoisti, avari si "fara Dumnezeu", care au decedat. Se spune ca sunt blestemati sa manace doar cadavre si ca pot duce vieti normale avand infatisarea unui om obisnuit. Sunt dezgustati de ceea ce sunt, spre deosebire de celelalte creaturi demonice. Apar in mitologia budista.

Lady Midday

Mitologia slavona o prezinta pe doamna Midday, cunoscuta si ca Pscipolnista, Poludnica sau Polednice, ca fiind un demon ce pune intrebari si poarta conversatii cu muncitorii de pe campuri la orele cele mai toride din vara. Le provoaca infarct sau ii decapiteaza pe cei care ii raspund incorect.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO