Taxa auto – triplata sau nu? Discuta si tu!

13-01-2009 00:00


Masina

In timp ce Comisia Europeana a informat Guvernul Romaniei ca triplarea taxei de poluare auto de catre fostul Cabinet incalca legislatia europeana, angajatii Dacia au iesit in strada, pentru a cere mentinerea taxei in varianta actuala.


Comisia Europeana a cerut autoritatilor romane sa gaseasca rapid o solutie in privinta taxei auto. De cealalta parte, Guvernul Boc anuntase anterior ca va lua o decizie dupa data de 15 ianuarie, data pana la care Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor si Ministerul Transporturilor vor analiza regimul de taxare a inmatricularii autoturismelor. 

In schimb, la Mioveni, angajatii uzinei Dacia au iesit marti in strada, cerand Guvernului sa mentina taxa de poluare in varianta actuala, pentru mentinerea locurilor de munca din industria auto. 

La actiunea de protest au participat, pe langa muncitorii de la Dacia si salariati ai societatilor furnizoare de piese si accesorii, reprezentanti ai Blocului National Sindical si ai uzinei Ford din Craiova. Acestora li s-au alaturat si locuitori din Pitesti si Mioveni.
 
Potrivit presedintelui Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, protestul de marti a fost doar primul, dintr-o serie ce urmeaza sa aiba loc in orasul Mioveni si in incinta uzinei.
 
Nemultumirea salariatilor Dacia este de inteles, avand in vedere ca dupa ce au stat in somaj tehnic timp de 30 de zile, ei au fost anuntat ca la sfarsitul lunii ianuarie, productia va fi oprita din nou

In plus, conducerea uzinei a decis sa nu prelungeasca 300 de contracte de munca pe durata determinata, care expira la sfarsitul acestei luni.

Si romanii care sunt impotriva taxei auto au iesit in strada anul trecut, iar cativa dintre ei, care au protestat violent, au fost chiar arestati.
 
Pana la luarea unei decizii concrete in privinta taxei de poluare, pe drumurile Romaniei au inceput sa apara tot mai multe masini cu numere de Bulgaria, unde inmatricularea unei masini nu costa mai mult de 150 de euro.
 
Cum criza gazelor risca sa ii lase pe romani in frig, poate ii incalzeste cu ceva vestea ca si rusii au iesit in strada, nemultumiti de cresterea taxei auto.

Sursa: Pro TV

Tags: taxa auto,

VIDEO PROTVPLUS.RO