Piele si os. Marimea XXS ii e mare! Intoarce privirile tuturor de pe plaja

Ultima actualizare: 25-10-2012 19:30

Anorexia este o boala ce face ravagii mai ales in randul persoanelor de sex feminin, care doresc sa aiba un corp asemenea modelelor din revistele de moda. Insa aceasta obsesie are de cele mai multe ori rezultate dezastruoase.

Marturie stau si imaginile alaturate, in care o tanara socheaza oamenii de pe plaja cu trupul ei numai piele si os. Literalmente coastele ii puteau fi numarate, picioarele erau atat de slabe incat genunchii ii ieseau in evidenta.

Videoclipul a strans zeci de mii de vizualizari pe Internet si a declansat o adevarata dezbatere printre utilizatori. Cazul aminteste de cel al fotomodelului Isabelle Caro, tanara care a murit la varsta de 28 de ani intr-un spital din Franta , pe 17 noiembrie 2010, din cauza deshidratarii severe. Aceasta se lupta cu anorexia de la varsta de 13 ani.

Anorexicii se infometeaza, prefera lichidele hranei solide, cafeaua si tutunul pentru a-si potoli senzatia naturala de foame. In majoritatea cazurilor, anorexia este asociata si cu consumul de stupefiante si alcool.

Victimele cele mai usoare sunt fie din randul adolescentilor, fie din persoanele care traiesc de pe urma imaginii, cum este cazul fotomodelelor. Dar nici persoanele in varsta nu sunt scutite de aceasta suferinta.

Neincrederea in sine, personalitatea in formare, lipsa prietenilor si a unui hobby, neglijenta parintilor sau lipsa de afectiune pot determina o acuta nevoie de „schimbare” in cazul tinerilor.

Iar deceptiile profunde, lipsa telurilor, a familiei, a prietenilor, pierderea locuintei sau a altor bunuri importante se fac vinovate de declansarea anorexiei la oamenii maturi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO