Orasul unde vezi moartea cu ochii: Cernobil, la 25 de ani dupa tragedie
Peisajul actual din orasul fantoma te poate "teleporta" fara probleme in 1986, anul tragediei de la Cernobil. La 25 de ani dupa nenorocirea de atunci, fotograful David Schindler s-a intors pentru a imortaliza ce a ramas in urma.
TOP 10 cele mai scumpe accidente din istorie! Masurate in dolari si victime
Urmarile exploziei de la Cernobil, in prezent:carnea de vanat e radioactiva
24 de ani de la TRAGEDIA de la Cernobil! Mii de cazuri de cancer raportate
Dezastru si suferinta! Noile fotografii surprind si acum nenorocirea lasata de explozia celui de-al patrulea reactor al Centralei Atomice din Cernobil, pe 26 aprilie 1986.
In urma celui mai grav accident din istoria energiei nucleare, un nor de precipitatii radioactive s-a indreptat spre vestul Uniunii Sovietice, al Europei, dar si spre estul Americii de Nord. Suprafete mari din Ucraina, Belarus si Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.
Imediat dupa explozie, unitatea nucleara a fost acoperita cu un strat de beton ca un sarcofag, pentru a impiedica raspandirea celor 190 de tone de combustibil nuclear ramas in incinta cladirii distruse.
E dificil de estimat un numar precis al victimelor de la Cernobil. Un raport din 2005 a atribuit 56 de decese directe, 47 de muncitori si noua copii cu cancer tiroidian, si a estimat ca mai mult de 9.000 de persoane din cele aproximativ 6,6 de milioane foarte expuse pot muri din cauza unei forme de cancer.
De atunci, au existat tot felul de teorii cu privire la dezastrul de la Cernobil. S-a incercat chiar asocierea acestei calamitati cu profetiile din Apocalipsa Sfantului Ioan din Noul Testament.
Mai multe imagini pe totallycoolpix.com!