Lumea dupa 11 septembrie: Prabusirea turnurilor gemene! IMAGINI AMATOR

Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 20:13
Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2010 10:00
Categorie: Exclusiv online

Momente tragice au fost surprinse pe camera de un barbat aflat in ziua de 11 septembrie 2001 in apropierea turnurilor gemene. Teama si dezorientare - asta se putea citi pe fetele celor care au asistat la cel mai cumplit atentat din istoria SUA.

In dimineata zilei de 11 septembrie, doua avioane ce veneau din Boston si se indreptau spre San Francisco au fost preluate de piratii aerului. Potrivit telefoanelor primite de cei aflati la momentul respectiv in avion, teroristii au ucis cativa membrii ai echipajului si au modificat traiectoria initiala a avioanelor.

Insa ce era mai rau urma sa vina mai tarziu. Cele doua cladiri World Trade Center, unul dintre simbolurile capitalismului american, s-au prabusit in urma impactului avioanele preluate de teroristi.

Turnul din sud a cazut la ora 9:59 (ora Romaniei 15:59) dupa 56 de minute de la impact. Iar cel de-al doilea turn la ora 10:28 (ora Romaniei 16:28), dupa 102 minute de la impactul cu un avion al aceleasi companii. In urma caderii celor doua turnuri, alte cladiri din imprejurimi au avut de suferit, iar una chiar s-a prabusit.

Atacurile au creat panica si confuzie printre cei care erau la ora respectiva in cartierul in apropiere, iar strazile din jur au fost si ele napadite de valurile de fum. Peste 2700 de oameni au fost ucisi, printre care si cei 157 de pasageri ai avioanelor.

In locul fostelor turnuri se va construi un turn-simbol al victimelor atentatelor denumit Turnul Libertatii, unul dintre cele mai ambitioase proiecte arhitectonice realizate de catre americani. Cu toate acestea, sunt numeroase voci care critica intarzieile cu care se confrunta proiectul si pun totul pe seama intereselor imobiliare din New York.

Fotografie de la Constantin Petru, obiect misterios

Obiectul misterios din Rusia a fost văzut și în România, chiar în seara de Crăciun. FOTO și VIDEO

Gestul emotionant pe care l-a facut o femeie pentru fiul ei, ca sa nu lipseasca de la un eveniment dedicat tatilor. FOTO

Cine mai are nevoie de autostrada? Masina care merge pe uscat, pe apa si pe gheata FOTO si VIDEO

Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto

Pe 22 decembrie 1900, primul Mercedes era livrat cumparatorului. Legenda cele mai luxoase marci auto

SF sau realitate? 10 modele concept inventate de BMW GALERIE FOTO

Irinel Columbeanu

Divortul Columbenilor, AZI la Crime Time Live Show cu Elena Lasconi!

Excentrici si bizari. Topul celor mai ciudate idei ale miliardarilor

Google si-a pus martisor de 1 martie. Cine deseneaza logo-urile haioase

Care sunt semnele unui calculator virusat

Asculta originalul "King's Speech". AUDIO de arhiva cu Regele George VI

Eroare fatala la Google. Zeci de mii de conturi Gmail au fost sterse