Lumea dupa 11 septembrie: Prabusirea turnurilor gemene! IMAGINI AMATOR

Ultima actualizare: 04-10-2012 20:13

Momente tragice au fost surprinse pe camera de un barbat aflat in ziua de 11 septembrie 2001 in apropierea turnurilor gemene. Teama si dezorientare - asta se putea citi pe fetele celor care au asistat la cel mai cumplit atentat din istoria SUA.

In dimineata zilei de 11 septembrie, doua avioane ce veneau din Boston si se indreptau spre San Francisco au fost preluate de piratii aerului. Potrivit telefoanelor primite de cei aflati la momentul respectiv in avion, teroristii au ucis cativa membrii ai echipajului si au modificat traiectoria initiala a avioanelor.

Insa ce era mai rau urma sa vina mai tarziu. Cele doua cladiri World Trade Center, unul dintre simbolurile capitalismului american, s-au prabusit in urma impactului avioanele preluate de teroristi.

Turnul din sud a cazut la ora 9:59 (ora Romaniei 15:59) dupa 56 de minute de la impact. Iar cel de-al doilea turn la ora 10:28 (ora Romaniei 16:28), dupa 102 minute de la impactul cu un avion al aceleasi companii. In urma caderii celor doua turnuri, alte cladiri din imprejurimi au avut de suferit, iar una chiar s-a prabusit.

Atacurile au creat panica si confuzie printre cei care erau la ora respectiva in cartierul in apropiere, iar strazile din jur au fost si ele napadite de valurile de fum. Peste 2700 de oameni au fost ucisi, printre care si cei 157 de pasageri ai avioanelor.

In locul fostelor turnuri se va construi un turn-simbol al victimelor atentatelor denumit Turnul Libertatii, unul dintre cele mai ambitioase proiecte arhitectonice realizate de catre americani. Cu toate acestea, sunt numeroase voci care critica intarzieile cu care se confrunta proiectul si pun totul pe seama intereselor imobiliare din New York.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO