Lumea, asa cum arata ea pe 22 septembrie


Ultimul update: Marti 01 Mai 2012 08:04
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Exclusiv online
Lumea, asa cum arata ea pe 23 septembrie

Scandalul laptelui praf din China, criza financiara globala sau premiile Emmy sunt printre subiectele cele mai fierbinti zilele acestea la nivel mondial.


1. Scandalul laptelui praf din China, contaminat cu melamina: peste 50.000 de copii, majoritatea mai mici de doi ani, au consumat astfel de lapte. Patru bebelusi au murit deja, iar mai mult de 100 sunt in stare grava. In total, numarul copiilor internati este de aproape 13.000.

2. Alitalia si-ar putea pierde licenta de a mai derula zboruri intr-o saptamana: se pare ca pierderile companiei se ridica in momentul de fata la circa doua milioane de euro pe zi. Saptamana trecuta, cateva zboruri au fost anulate, existand suspiciuni ca Alitalia nu si-ar mai fi putut permite sa cumpere combustibil.

3. Dezastru la locul crimei: 600 de kilograme de explozibil, un crater de sase metri, peste 270 de raniti si mai mult de 50 de personae ucise. Acesta este bilantul sangerosului atentat de la Islamabad, despre care se presupune ca ar fi “opera” talibanilor pakistanezi sau a gruparii al-Qaida.

4. Criza financiara globala ameninta sa pericliteze eforturile ONU de a pompa miliarde de dolari in lupta contra saraciei din tarile slab dezvoltate, in special din Africa. In 2005, marile puteri se angajau sa creasca ajutorul oferit cu 50 de miliarde de dolari anual pana in 2010, dintre care 25 de miliarde ar fi trebuit sa mearga in Africa.

5. Si sa nu uitam de premiile Emmy, unde “Mad Men” si “30 Rock” au luat caimacul. Festivitatile continua la New York cu anuntarea premiilor Emmy pentru stiri de televiziune, la care sunt nominalizate, pentru al doilea an la rand, Stirile PRO TV. 

Mai multe despre acest subiect, AICI:
Glenn Close, vedeta premiilor Emmy din 2008

Economia rusa nu va fi afectata in mod semnificativ de criza financiara
British Airways si-a suspendat toate cursele aeriene cu destinatia Pakistan
Pakistanul atribuie talibanilor si al-Qaida atentatul de la Islamabad
FULLSCREEN
Lumea, asa cum arata ea pe 22 septembrie
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO