Google Art Project. Faci din fotoliu turul celor mai mari muzee din lume

Ultima actualizare: 07-06-2012 05:34

Dupa ce Google Street View a creat numeroase controverse pentru ca a incalcat dreptul la viata privata a milioane de persoane, compania gigant se pregateste de o noua lansare: Art Project. Criticii spun ca este o mana de ajutor data hotilor.

Tate Britain si National Gallery din Marea Britanie, Metropolitan Museum of Art din New York, State Hermitage Museum din St. Petersburg si Palatul Versailles sunt numai cateva dintre cele 17 muzee care au colaborat cu gigantul informatic ca sa le ofere utilizatorilor Google tururi virtuale ale galeriilor, la 360 de grade.

Google pretinde ca Art Project ofera o experienta mai spectaculoasa decat daca ai vizita in persoana obiectivele turistice. In plus, o opera de arta din fiecare muzeu este disponibila in high-resolution. Asta inseamna ca pictura a fost imortalizata in sapte milioane de pixeli. Cu alte cuvinte, imaginea obtinuta este de 1.000 de ori mai detaliata decat o poza facuta cu o camera digitala.

Reprezentantii companiei au declarat ca au fost necesare intre patru si opt ore pentru a imortaliza fiecare pictura in detaliu. Pentru obtinerea fotografiei finale au suprapus mii de capturi ale aceleiasi opere de arta.

Pe langa cele 17 imagini in high-resolution, utilizatorii Art Project vor putea vedea 1.000 de picturi pe peretii galeriilor de arta.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a descris proiectul drept o “initiativa nobila care le va oferi milioanelor de oameni sansa unica de a explora cele mai impresionante colectii de arta din intreaga lume, de la confortul propriului calculator."

Cat despre speculatiile ca le-ar da idei hotilor, “cum se intampla cu orice nou tip de tehnologie, intotdeauna va exista cineva care o va folosi in mod abuziv. Nu dobandesti nicio alta informatie pe langa cele pe care le primesti daca vizitezi in persoana muzeul. (…) Daca cineva are de gand sa fure o pictura, cel mai bun mod este sa mearga la muzeu si sa verifice sistemul de securitate”, a glumit Nelson Mattos, vicepresedintele sectiei de inginerie a companiei Google.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!