Chinezii fac cel mai mare oras din lume. De 2 ori cat populatia Romaniei
Planificatorii chinezi au pus la cale un plan ambitios de a realiza cea mai mare metropola din lume prin fuziunea a noua orase din sudul tarii.
Noul mega-oras va avea aproape de doua ori mai multi locuitori decat Romania si o suprafata de peste 40.000 km patrati. Regiunea sudica va cuprinde si o zecime din concentratia industriala a Chinei.
In urmatorii sase ani, retelele de transport, energie, apa si de comunicatie din cele noua orase vor fi conectate, costurile ajungand la peste 190 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o linie de cale ferata va conecta regiunea cu Hong Kong.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
“Ideea este ca atunci cand orasele vor fi fuzionate, locuitorii sa poata circula liberi si a poata profita de orice serviciu“, a declarat consultantul senior al proiectului, Ma Xiangming.Cu toate acestea, nu se stie inca numele regiunii.
Locuitorii vor putea folosi carduri universale in transportul feroviar si vor putea cumpara anual bilete care sa le permita naveta in jurul mega-orasului. Vor fi construite peste 29 de linii de cale ferata care vor reduce distanta dintre orase la maxim o ora. Potrivit proiectantilor, facturile de telefonie vor scadea cu 85%, iar spitalele si scolile vor fi renovate. De asemenea, pretul benzinei si energiei electrice va fi unificat.
Totalul investitiilor in infrastructura urbana pentru urmatorii cinci ani e asteptat la 685 miliarde de lire sterline, plus 300 de miliarde lire sterline pentru cai ferate de mare viteza si 70 miliarde pentru transportul urban, a informat Camera de Comert Britanica.
Pana la sfarsitul acestui deceniu, China intentioneaza sa transforme tot mai multe orase mici in regiuni mari cu 50-100 milioane de locuitori.
China a construit cel mai lung pod peste apa de 50 km. Video
In nordul Chinei, zonele din jurul Beijingului si Tianjanului sunt inconjurate de o retea de cai ferate de mare viteza care vor crea Comunitatea Economica Bohai Rim, o zona super urbana, care ar putea ajunge la 260 milioane locuitori.
Procesul de fuziune a regiunii a inceput cu legatura dintre Beijing si Tianjing print-o cale ferata de mare viteza prin care se se pot parcurge 120 de km intr-o ora, aceasta fiind axa cu care se vor conecta orasele alaturate.
Care sunt acum cele mai mari orase din lume? (in milioane de locuitori)
1. Tokio (zona metropolitana) – 34.2
2. Guangzhou – 24.9
3. Seul – 24.5
4. Delhi – 23.9
5. Mumbai – 23.3
6. Mexico – 22.8
7. New York – 22.2
8. Sao Paulo – 20.8
9. Manila – 20.1
10. Shanghai – 18.8