O clinica din Torino da speranta la viata copiilor romani

26-06-2010 00:00


In urma campaniei "Avem viata in sange", in Romania se va infiinta un registru al donatorilor de celule stem. Dar pana cand acesta va deveni functional, familiile copiilor bolnavi de leucemie sunt nevoite sa caute salvarea, pe bani grei, in strainatate.

De exemplu la o clinica renumita din Torino, unde medicii italieni si romani le redau micilor pacienti - speranta la viata.

La Spitalul Regina Margherita din Torino ajung copii cu varsta de pana in 15 ani diagnosticati cu leucemie sau diverse tumori. Aici se fac in fiecare an 50 de transplanturi de celule stem, iar beneficiarii sunt inclusiv pacienti romani. Parintii spun ca aceasta este ultima lor sansa.

O zi de spitalizare costa 700 euro, iar un tratament complet poate ajunge la 100.000 de euro. In unele cazuri, cheltuielile sunt suportate de statul roman, dar multi trebuie sa se descurce singuri, sau sa apeleze la ajutorul unor unor fundatii de caritate.

In spital lucreaza si medici romani, care le fac viata mai usoara familiilor bolnavilor, ajutandu-i sa inteleaga procedurile.

Medicii din Torino trateaza aproximativ zece pacienti romani, in fiecare an.

 

Tags: sas,

VIDEO PROTVPLUS.RO