Record de vizitatori la Bran si Peles la Noaptea Muzeelor
De dragul artei, mii de oameni din toata tara au facut noapte alba ca sa viziteze muzeele si galeriile ce au avut portile deschise pana in zori.
I-au asteptat expozitii speciale, dar si mini-spectacole de teatru.
Pentru prima oara, anul acesta, a intrat in circuit si Cimitirul Bellu, ce reuneste 20% dintre monumentele istorice ale Capitalei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cu mic, cu mare, bucurestenii si-au facut curaj si au vizitat in toiul noptii cimitirul. Oamenii au cautat mormintele unde isi dorm somnul cel vesnic scriitori sau artisti importanti.
Aglomerat a fost si in centrul Capitalei. In fata muzeelor s-au format cozi uriase.
Cei care au fost curiosi sa vada Muzeul Taranului Roman si Muzeul Antipa au fost invitati intr-un labirint in aer liber.
La mare cautare, in Cluj Napoca, au fost Muzeul Zoologic si Vivariul.
Iubitorii de arta din Alba Iulia au avut parte de o surpriza placuta. Azi-noapte au fost expuse, in premiera, pentru public, cele 13 bratari dacice.
Pe Valea Prahovei, la Castelul Peles si la Bran, a fost record de vizitatori.
Iar la Deva, s-a tinut o altfel de lectie de istorie.
Noaptea Muzeelor a ajuns la cea de-a saptea editie. Anul acesta, aproximativ 3000 de muzee au participat la evenimentul care se desfasoara simultan in zeci de tari europene.