Copsa Mica nu mai e "cel mai poluat oras din Europa". Cum s-a produs minunea
Dupa ani de zile in care peisajul a fost unul cenusiu in Copsa Mica, oamenii se pot bucura de aer curat. Asta arata cel putin ultimul raport al Agentiei Regionale de Mediu Sibiu
Ferestre larg deschise si rufe intinse la soare. Iata lucruri care nu erau posibile in urma cu cativa ani cand pe aceste cosuri iesea un fum atat de negru incat toata atmosfera din Copsa era cenusie. Localnicilor inca nu le vine sa creada. Totul a fost posibil dupa restrangerea activitatii unei societati din localitate, care producea metale neferoase.
Cei de la Garda de Mediu au facut masuratori, care arata clar ca gradul de poluare in zona a scazut considerabil: media anuala 0,447 (in 2009) si in 2010 - 0,24, este clar ca plumbul din pulbere a scazut. Este mult sub limita de 0,5.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Primarul din Copsa Mica declara: "Poluare in prezent nu mai este, poluarea istorica ramane. Dupa cum spun specialistii inca cam 35 de ani elementele grele in sol vor ramane pana vor migra suficient de adanc sa nu mai fie periculoase pentru oameni."
Mai e mult de lucru. Trebuie facute impaduriri, cu ajutorul primariei, al directiilor silvice, dar si al societatii din localitate, care trebuie sa investeasca anual 50.000 euro in acest proiect.