Diferente si de 1,30 puncte dupa recorectarea lucrarilor la Evaluare Nationala. Nota primita de un elev care luase 5,95

Ultima actualizare: 09-07-2016 07:59
Evaluare Nationala

 Dupa ce au stat cu sufletul la gura 4 zile, elevii care au depus contestatii dupa afisarea rezultatelor partiale la Evaluare Nationala si-au aflat marti notele finale.

 Pentru majoritatea elevilor, asteptarea a meritat. De exemplu, in judetul Iasi au aparut trei noi medii de 10, pentru Matei Scoica, Cosmin Ungureanu si Maria Lupu. Acestia obtinusera, initial, chiar si note de 9, insa profesorii care s-au uitat iar pe lucrarile lor au considerat ca nu au comis nicio greseala si merita 10 curat, scrie Ziarul de Iasi.

Un alt exemplu este cazul elevei Teodora Croitoru, care initial a primit 8,65 la limba romana. A facut insa contestatie si a obtinut 10.

Si in judetul Suceava au fost imbunatatiri semnificative. La limba romana au fost depuse 472 de contestatii, iar in urma solutionarii lor, 191 de note au fost modificate. Dintre cele 191 de note modificate, 21 au fost scazute, iar 170 marite, diferentele de punctaj fiind intre 0,10 - 1,95 puncte.

Cu toate acestea, exista si elevi care vor regreta mult timp decizia de a face contestatie, avand in vedere ca orice sutime conteaza pentru repartizarea la liceu. O eleva din localitatea Borosesti a luat dupa prima corectare 7,90 la romana, iar dupa cotenstatie s-a trezit cu 7,10.

De asemenea, un elev din Brasov a cerut sa i se recorecteze lucrarea la care luase 5,95, iar la rezultatele finale a constatat ca i s-a dat 5, cu aproape un punct mai putin, potrivit Monitorul Expres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO