Fiul unui primar din Suceava a luat 10 la romana, la evaluare nationala. Ce au aflat inspectorii cand s-au uitat pe lucrare

Ultima actualizare: 24-07-2016 07:39

DNA verifica lucrarile de la Evaluarea Nationala intr-un oras din Suceava. Lucrarea de la romana, notata cu 10, a baiatului primarului este diferita ca scris fata de cea de la matematica.

Atat profesorii care au supravegheat examenul, cat si cei care au pus nota, sunt anchetati de procurorii anti-coruptie. In plus, camerele din scoala unde s-a tinut examenul au functionat, dar imaginile nu s-au inregistrat din cauza unei defectiuni.

Testarea a fost sustinuta la scoala gimnaziala din orasul Salcea din Suceava. La final, lucrarile au fost trimise, sub escorta politiei la Inspectoratul scolar din Suceava. De acolo, au ajuns la centrul de corectare din Botosani. Dupa ce fiul primarului din Salcea a luat 10 la Romana, cineva a facut o sesizare la Comisia Judeteana de Evaluare Nationala de la Suceava. Tezele au fost verificate din nou, cu atentie.

Mihaela Hunca, inspector general ISJ Botosani:"Lucrarile aceluiasi elev aveau scrisuri diferite. Pe teza de la Limba Romana si cea de la Matematica, scrisurile erau diferite."

Gabriel Hartie, sef comisie de evaluare: "Avea 10 la Limba Romana si 8,5 la matematica. La modul cum s-au corectat lucrarile, erau de notele care sunt. Suspiciunea intervine pentru ca un copil nu poate avea doua scrisuri.”

Anchetatorii DNA vor sa vada cum a fost posibila aceasta situatie. Nu se pot baza pe imaginile din timpul examenului, pentru ca acestea nu exista.

Catalin Hutu, director scoala generala Salcea: "Nu am reusit sa descarcam inregistrarile. S-ar parea ca din cauza unei defectiuni tehnice, HDD-ul nu a inregistrat.De aici din scoala, lucrurile au plecat in regula, cu escorat politiei pana la ISJ.”

Directorul scolii in care s-a dat testarea spune ca este certat cu primarul, nici vorba sa-l ajute. Nici cei de la Inspectoratele scolare din Suceava si Botosani nu isi explica situatia.

Gheorghe Lazar, inspector general ISJ Suceava: "Noi credem ca in clasa aceea nu s-a intamplat nimic deosebit. Parintii din Salcea nu sunt multumiti ca un elev a luat nota 10 cu toate ca elevul avea o situatie la invatatura nu atat de stralucita. Adica medii de 5 si 6."

Tatal elevului, Primarul din Salcea, nu a putut fi contactat astazi. Suspiciunile au aparut si pentru ca fiul primarului din Salcea nu s-a numarat printre preminatii clasei. Dimpotriva, asa cum spun cei de la ISJ, a fost un elev de nota 5-6. Asta nu exclude bineinteles posibilitatea ca el si fi invatat de nota 10 pentru proba de romana la Evaluarea Nationala.

Faptul ca scrisul difera insa pe cele doua teze ale lui, a declansat insa ancheta DNA. Toti cei implicati in supravegherea testarii si apoi in corectarea acesteia spun ca si-au facut treaba ca la carte, fara sa fi comis vreo frauda. In functie de rezulatatul anchetei, rezultatul de la examen ar putea fi anulat, iar profesorii trasi la raspundere.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO