Ce vrea sa faca singura eleva de 10 care nu a urmat cursurile unui colegiu de renume: "Generatia mea va salva Romania"

Ultima actualizare: 08-07-2016 07:12

Rezultatele Evaluarii Nationale confirma declinul sistemului de invatamant. 253 (n.r. dupa contestatii) de elevi de clasa a 8-a au luat nota 10, din cei peste 148.000 inscrisi.

Sunt jumatate fata de anul trecut, iar daca ne raportam la 2013 scaderea este si mai mare, de mai bine de trei ori. De asemenea, fetele au demonstrat ca sunt mai constiincioase decat baietii, iar cea mai grea proba a fost matematica.

Citeste si: REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2016 - EDU.RO. Notele finale, dupa contestatii, au fost PUBLICATE

Judetul Iasi este printre fruntasi la categoria elevi de 10. 26 de absolventi au luat 10 la Evaluarea Nationala si doar unul singur este de la o scoala din mediul rural: Teodora, care viseaza sa ajunga medic pediatru in Romania.

Teodora Buleu: "Ma bucur ca am reusit sa demonstrez ca si la tara se poate invata la fel de bine ca in colegiile din oras, cred ca este o generatie foarte buna si cred ca intr-un final va reusi sa salveze Romania, am incredere in generatia mea."

Si Maria este in clubul celor care au luat doar note de 10. Ea vrea sa ajunga profesoara de limba romana.

Maria Gheorghita: "Nu cred ca ramai fara copilarie pentru ca oricand ai timp si pentru alte lucruri si eu am timp pentru diferite activitati dar prefer sa-l folosesc citind."

Alexandru Ungureanu este unul dintre cei 7 elevi din Buzau care la Evaluarea nationata au fost notati cu 10 si la romana si la matematica. Are si un sfat pentru cei din generatia lui.

Alexandru Ungureanu: "Sa invete in mod constant, sa nu invete mult inainte de examen pentru ca nu ii ajuta cu absolut nimic pentru ca oricum se uita. Faceam in fiecare saptamana cateva teste si la romana si la matematica, pregatiri la scoala, in particular."

Si pentru ca este atras de stiintele exacte, stie ce facultate va alege.

"De cand eram mic am stiut ca vreau sa fiu inginer. Am foarte multi ingineri in familie. As vrea sa imi deschid un atelier in care vreau sa modific masini", spune elevul.

Cele mai multe note de 10 le-au obtinut elevii din Bucuresti, Iasi, Constanta, Bihor si Arges. Exista insa multe zone ale tarii unde nu s-a luat nici macar o nota maxima: Caras Severin, Gorj, Calarasi si Giurgiu.

Datele ministerului Educatiei mai arata ca un sfert dintre elevii inscrisi la Evaluarea nationala au note mai mici de 5.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO