Topul celor mai dorite licee din Bucuresti. Colegiul unde unde ultima medie de admitere a fost 9,87

Ultima actualizare: 11-07-2016 00:09

Dupa ce au scapat de emotiile evaluarii nationale absolventii de clasa a VIII-a au inceput vineri inscrierile la liceu.

Oferta este diversa: de la licee unde cea mai mica medie este 9,80, pana la cele unde se poate intra si cu 2. Iar bucurestenii vor avea concurenta si din provincie. Peste o mie de elevi din alte zone ale tarii au ajuns in Capitala, orasul unde spera sa-si inceapa drumul spre o cariera de succes.

Cateva sutimi pierdute dupa o contestatie pot face ca Andrei sa nu intre la Sava sau Lazar, liceele la care isi dorea. Impreuna cu tatal lui decide acum, completand niste coduri intr-un tabel, viitorul sau. Nici gand sa ia in calcul profilul uman, care, crede el, nu ii va putea asigura o slujba.

Reporter: Ai ales mate-info pentru ca deja te-ai gandit la o meserie in zona asta?
Andrei Dumitru, elev: Nu neaparat, dar in principiu nu are ce rau sa imi faca si pe filologie. Ma gandeam ca nu as vrea sa vin in invatamant"

Dar nu toti copiii sunt lasati sa gandeasca liber. Parintii aleg in locul lor.

Cu media 9,55, Vlad isi incearca si el norocul la cele mai bune licee din Bucuresti. Mama se ocupa cu atentie de completarea fisei.

Vlad Boian: "M-am hotarat sa pun pe primele locuri mate-info sau stiinte pentru ca poate voi urma medicina, de exemplu. Ceva pe real. Orice ar fi, ceva pe real"

La real se inghesuie cei mai multi candidati, iar mediile de la specializarea mate info au ridicat mult stacheta la liceele de top din capitala.

Primul loc in topul celor mai bune licee din Bucuresti se afla Colegiul National Sfantul Sava, unde ultima medie de admitere a fost 9,87. pe locul 2 este Colegiul National Gheorghe Lazar, cu media 9,80, iar pe 3 - Colegiul National de informatica Tudor Vianu, cu 9,61. Exista, insa, si licee, unde media de admitere a fost sub 3.

Anul trecut, la mult scoli profesionale au fost inscrisi elevi cu medii de 2, iar multi profesori s-au intrebat cum au promovat 8 clase daca la final au obtinut note atat de mici.

La liceele din Bucuresti vor ajunge elevi si din alte zone alte tarii. Dar cei mai multi vor veni din imprejurimile capitalei. Pentru toti acestia, a fost deschis un centru de inscrieri, aproape de Gara de Nord.

Reporter: De unde sunteti?
Elev: Din chiajna
Reporter: Ce medie ai obtinut?
Elev: 9.77
Reporter: Si care e primul liceu?
Elev: La Lazar vreau.

Media de admitere este formata din media de la evaluarea nationala - 75% si media anilor de gimnaziu - 25%. Pe 19 iulie, elevii vor afla la ce licee au fost repartizati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO