Cum a distrus statul porcul romanesc si de unde importam fripturile? Duminica, la Romania, te iubesc


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Joi 15 Martie 2012 15:36
Categorie: Stiri

"V-ati intrebat vreodata de unde vine deliciosul snitel de porc pe care tocmai l-ati savurat? Sunt sanse mari sa vina din import, mai exact din Germania, furnizorul nostru principal de carne, cand vine vorba de porc”.

Dezvaluirea apartine corespondentului Stirilor ProTV Anca Nastasi cea care va prezenta in editia din 18 martie a emisiunii "Romania, te iubesc!" un reportaj in care arata cum a fost posibil ca porcul romanesc sa nu mai aiba nicio sansa in fata celui de import.

Desi Romania ar fi capabila nu doar sa se hraneasca singura, ci sa mai si exporte 1.000.000 de tone de porc, in realitate, povestea porcului romanesc e trista.

"Azi faci profit din carne doar daca poti vinde in cantitati mari si reusesti sa faci rost de 1,5 milioane de euro, cat costa o ferma de porci – evident, din import – fiindca industria romaneasca a fost mai preocupata de traficarea fiarelor vechi decat de evolutia tehnologica”, a declarat Anca Nastasi.

In cadrul editiei din 18 martie, telespectatorii ProTV vor fi insotiti de Anca prin Germania si vor intelege astfel de ce acolo carnea de porc e mai ieftina decat aici si de ce sansele Romaniei la export, ca si cele de a manca vreodata carne mai ieftina, sunt de-a dreptul nule.

Marile descoperiri sunt tinute secret de frica hotilor.
Marile descoperiri sunt tinute secret de frica hotilor. "O minune a lumii a ajuns un dezastru"
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"