Simona Halep, la "Dupa 20 de ani": "Obiectivul meu nu e sa ajung numarul 1 mondial azi, maine, poimaine". Emisiunea INTEGRALA

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep a fost invitata lui Cristian Leonte in emisiunea "Dupa 20 de Ani", difuzata in fiecare duminica de ProTV si PROTV NEWS de la ora 10:00.

Pentru Simona Halep, Turneul Campioanelor din Singapore a fost poate cel mai frumos din cariera ei de pana acum. A reusit sa termine prima in grupa, si-a luat revansa in fata lui Bouchard, i-a administrat Serenei Williams cea mai dura infrangere din ultimii 16 ani si a ajuns in cele din urma pana in finala.

Este cea mai recenta reusita a Simonei, dupa un 2014 de vis in care a mai jucat finala de la Roland Garros, semifinala la Wimbledon si un sfert la Australian Open.

Simona a rememorat cele mai importante momente din anul care se apropie de final si a vorbit si de planurile de viitor pentru 2015, alaturi de Cristian Leonte, la "Dupa 20 de Ani", care se difuzeaza in fiecare duminica de la 10:00 pe ProTV, transmisa si online pe ProTV NEWS.

Halep a mai spus ca nu s-a gandit nicio secunda sa piarda meciul cu Ana Ivanovici pentru a o elimina pe Serena Williams. "Mi-am dorit sa castig cu Ivanovici, mereu doresc sa lupt pentru fiecare punct, nu m-am gandit o secunda sa pierd ca sa o elimin pe Serena, eu asa am invatata, asa am fost educata si nimeni nu o sa ma schimbe. Pe teren ma schimb total, ma transform intr-o persoana foarte hotarata, care stie foarte bine ce are de facut. in tenis este vorba de fractiune de secunda atunci cand ai mingea. Intotdeauna am responsabilitate totala cand intru in teren".

Citește și
Simona Halep, Serena Williams
Simona Halep, povestiri "din culisele" meciurilor cu Serena Williams: "Asta a facut diferenta si am putut sa castig repede"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Sportiva din Constanta a afirmat ca niciodata nu sta singura inainte de meciuri si a subliniat ca are emotii inainte de fiecare partida: "Inainte de meci nu sunt niciodata singura, stau cu echipa. De fiecare data am emotii, fara ele nu cred ca as avea acest spirit de luptatoare. incerc sa zambesc, sa glumesc cu cei din jurul meu. Ascult des muzica. inainte de turneul de la Madrid ascultam «M-am indragostit lulea», melodia lui Marcel Pavel. Daca nu o ascultam, simteam ca nu imi este bine".

In 2014, Halep spune ca lucrat foarte mult la serviciu, dupa ce a primit foarte multe critici in acest sens: "Am lucrat foarte mult la serviciu. Am primit foarte multe critici, de la mai multe persoane - oameni din tenis, dar si fani. Mi s-a spus ca nu servesc bine si asta m-a facut sa ma pregatesc foarte mult. Mi-am imbunatatit toate loviturile, deplasarea. incerc sa joc ceea ce imi permite corpul, incerc sa pun in evidenta calitatile mele - am viteza de reactie si anticipatie, anticipez bine, incerc sa fiu mai agresiva, sa intru bine in teren si sa lovesc bine. Am progresat mult in toate capitolele jocului si cred ca mentalul ma tine unde sunt acum. Cred ca pot ajunge la un nivel si mai inalt in tenis".

Sinteza discutiilor dintre Simona Halep si Cristian Leonte:

Cristian Leonte: La ce te-ai gandit pentru anul viitor?
Simona Halep: Sunt si ganduri pozitive si ganduri negative, pentru ca o sa fie un an foarte greu, am multe rezultate de aparat, foarte multe puncte, dar incerc sa iau de la capat anul, sa urmaresc sa am un obiectiv, sa joc pentru ceva, pentru ca am ajuns la un nivel destul de inalt si motivatia trebuie sa ramana foarte sus. M-am gandit ca ar fi bine sa-mi pun ca obiectiv iar turneul de la Singapore si sa lupt ca sa ajung acolo, pentru ca punctele se iau diferit. Trebuie sa lucrezi, sa joci si sa castigi pentru ca sa fii in race, in clasamentul race, sa fii in primele 8 ca sa ajungi la turneul campioanelor.

C.L.: Lupta aceasta cand incepe?
S.H.: De la inceputul anului, mai exact de pe 5 ianuarie, cu primul turneu, pana atunci .. in octombrie.

C.L.: Cum a fost pentru tine turneul de la Singapore din acest an?
S.H.: Un turneu deosebit, a fost prima mea participare, mi-am dorit foarte mult sa castig cateva meciuri acolo, ca sa ajung spre final, pentru ca era implinirea mea de un an de zile, cand am jucat la Sofia anul trecut, la turneul cel mic al campioanelor, am spus ca vreau sa ajung la cel mare. Nu prea credeam, sincera sa fiu, dar am ajuns acolo si vroiam sa dau tot ce pot. Am dat, m-am bucurat de fiecare meci si se pare ca am facut bine si am ajuns in finala.

C.L.: Pentru noi a fost fabulos, cum a fost pentru tine primul meci cu Serena Williams?
S.H.: Si pentru mine a fost la fel, asteptam cu nerabdare sa joc si sa castig contra lor, pentru ca eu le-am pus la pachet, ca sa spun asa, era bine sa castig si contra Williams-Venus, imi doream sa bat una dintre surori. Aici a fost un moment si un meci deosebit, am jucat relaxata si chiar am intrat cu incredere ca pot sa o inving. Am inceput meciul. Eu eram relaxata, nu aveam emotii, am spus ca nu am nimic de pierdut, ea era numarul 1 mondial si totdeauna m-a batut, asa ca n-am avut de pierdut prea multe lucruri, decat sa intru si sa joc bine. Inainte de meci chiar am spus antrenorului ca as dori sa nu pierd 6-0, 6-0, dar am intrat si am mers ghem cu ghem, m-am luptat pentru fiecare minge. Adevarul este ca ea nu prea ma stia, nu jucasem de un an de zile contra ei si cred ca am si surprins-o un pic. Am luat-o si repede, eu fiind foarte motivata sa-mi iau meciul, sa-mi iau sansa, asta a facut diferenta si am putut sa castig asa repede.

C.L.: Ai simtit poate ca Serena nu era in cea mai buna zi a ei, ai simtit ceva diferit?
S.H.: Cu siguranta ca n-a fost ziua ei cea mai buna, dar in setul 2 a fost strans scorul, in ghem ma refer, a fost un set muncit. Ce m-a surprins a fost ca pana la ultima minge a luptat si si-a dorit sa revina.

C.L.: Cum simti aceste mingi venite de la Serena Williams?
S.H.: Am simtit in al doilea meci, in al doilea meci chiar a lovit puternic, au fost niste retururi unde chiar n-am avut reactie sa merg la ele si sa le lovesc. Este intr-adevar o forta, este foarte puternica si a dominat tenisul de cativa ani foarte bine.

C.L.: Victoria, ce efect a avut asupra ta?
S.H.: A fost greu de gestionat momentul, pentru ca a fost o bucurie foarte mare, o realizare pot sa spun, adica mi-am dorit foarte mult sa o inving. M-a consumat emotional, am adormit destul de greu, seara, dar am zis ca trebuie sa uit. Am avut o zi pauza intre meciul contra ei si urmatorul, ceea ce a fost bine, si la antrenament mi-am readus aminte ca trebuie sa continui la fel si sa uit meciul cu ea.

C.L.: Si al doilea meci, finala, cel de la Singapore?
S.H.: Finala am pierdut-o inainte sa intru pe teren, sincera sa fiu, pentru ca am fost foarte nervoasa si foarte emotionata. Era o finala destul de mare. La Roland Garros n-am patit acest lucru, dar la Singapore tremuram efectiv inainte de meci, avea emotii, imi doream mult sa castig, stiam ca o batusem cu 3-4 zile inainte si stiam ca ea va intra mult mai motivata. Mi-am facut eu niste ganduri care nu erau tocmai pozitive pentru meci, dar am intrat totusi si am inceput sa joc bine. Dar am obosit in setul 2, in setul 2 am fost obosita.

C.L.: Imi amintesc ca ea a spus imediat dupa meciul cu tine: "Ma duc acasa sa ma antrenez special pentru Simona". Ti-a daunat in acel meci? Te-ai gandit si la asta?
S.H.: Mi-a atras atentia, da. Cred ca are destul de multa experienta sa gestioneze momentele dificile pentru ea si cele bune. Mi-a atras atentia aceasta declaratie dar pot sa zic ca nu m-a intimidat, adica am stat destul de bine mental, dar am avut emotii. Asta a fost problema.

C.L.: La sfarsitul meciului cum te-ai simtit?
S.H.: Eram foarte fericita ca totul s-a incheiat, s-a incheiat cu bine, chiar daca nu a fost un meci foarte reusit. Am incercat sa ma bucur de moment, sa ma bucur ca sunt pe terenul acela in finala, cu un trofeu mai mic in mana, dar a fost un moment frumos, au venit foarte multi oameni din tenis care m-au felicitat, mi-au spus ca am un viitor bun si sa continui sa muncesc.

C.L.: Iata o poza faimoasa in care Serena zicea ca vrea sa-si faca poza cu viitorul numarul 1 mondial. Inclusiv de la ea ai primit incurajari.
S.H.: Da, asa mi-a spus si a zis ca mama ei este acolo printre fotografi si face poza cu telefonul. M-a amuzat si m-am simtit bine.

C.L.: Cat de greu este sa treci de la locul pe care esti acum in WTA la numarul 1?
S.H.: Parerea mea este ca este foarte greu sa ajung numarul 1 pentru ca ea inca joaca, e o fire foarte puternica si simt ca atunci cand isi doreste ceva ea chiar castiga turneul, ca si la US Open. A avut o perioada mai dificila vara, iar la US Open s-a dus si a castigat turneul foarte usor. Nu ma gandesc la asta, obiectivul meu nu este sa ajung numarul 1 mondial azi, maine, poimaine. Vreau sa fac rezultate la turnee, sa castig cat mai multe titluri. Visul meu este sa castig un Grand Slam, dar nu se stie daca se va intampla, eu voi face tot posibilul sa ajung acolo. Vreau sa ma bucur de tot ceea ce fac, sa fiu sanatoasa si sa joc cat mai multi ani.

C.L.: De ce ai spus ca nu se stie daca ai putea sa castigi un Grand Slam?
S.H.: Depinde de foarte multe lucruri. Eu cred ca si norocul la tragerea la sorti, si norocul sa te simti bine in cele doua saptamani, pentru ca este un turneu lung, este cel mai lung dintre toate. Trebuie sa fii foarte pozitiv timp de 2 saptamani, ceea ce este greu. Chiar daca joci prost, sa lupti sa castigi meciul si dupa aceea poti sa-ti dai drumul. Este si un avantaj ca poti sa te odihnesti intre meciuri, fiind o zi pauza. Este multa munca. La un Grand Slam joci atatea meciuri, 7 meciuri, joci cu fel si fel de jucatoare. Aici la Singapore jucai cu primele 8, pot sa spunca e mai greu turneul de la Singapore. Cateodata poti sa te astepti la un meci greu si cu top 50, top 100, pentru ca toate muncesc si toate cand sunt mai sus isi doresc sa bata pe cineva si sa ajunga in top. Si eu am fost acolo, si eu mi-am dorit sa le inving pe cel mai bune ca mine. Si toata lumea...simt ca sunt urmarita, de cele mai mici, de pe locul 50-60, pentru ca si eu urmaream pe cele mai bune atunci cand ma duceam la turneu si incercam sa fur meserie sau sa fur atitudinea lor din timpul meciurilor.

C.L.: Ce s-a schimbat in jocul tau, de anul trecut si pana acum
S.H.: Serviciul, cu siguranta. Am lucrat foarte mult la el. Am primit foarte multe critici, ca nu servesc bine si ca trebuie sa progresez, ceea ce m-a facut sa muncesc mult mai mult la el. Jocul meu s-a schimbat, este mult mai puternic, mai constant. Ma misc mult mai bine pe teren, incerc sa fiu foarte creativa pe teren, sa deschid terenul, sa schimb unghiurile, sa joc ceea ce imi permite corpul, pentru ca nu sunt foarte inalta, nu am forta supranaturala. Incerc sa pun in evidenta calitatile mele. Sunt destul de rapida, am o viteza destul de buna pe teren, viteza de reactie am. Si anticipez mingile destul de bine, incerc sa pun in valoare ce am eu mai bun. Am progresat la toate loviturile si mental cred ca sunt foarte bine.

(...)

Nu cred ca sunt perfecta, nu cred in perfectiune, asa ca zilnic am ceva de imbunatatit, ceea ce e bine. Daca la locul 3 mai am de imbunatatit..e un lucru pozitiv, parerea mea.

C.L.: Cum te pregatesti fizic, de-a lungul intregului an?
S.H.: Zilnic trebuie sa fac pregatire fizica. Exercitii pentru spate. Nu trece o zi fara ele, pentru ca am avut probleme destul de grave la spate, in trecut, si doctorul mi-a spus ca trebuie sa lucrez zilnic. Exercitii sa-mi intaresc muschii, ligamentele, lucrez foarte mult cu un elastic. Alerg destul de mult. nu am un timp exact, in fiecare zi este diferit. Fac si intervale pe banda de alergare, 18-20 de minute, mai fac si alergari de 40, o ora, depinde de perioada in care ma aflu. Daca am turneu nu pot sa alerg foarte mult, pe mine alergarea ma rigidizeaza, ma face mai rigida.

C.L.: Ce fel de om este Simona Halep, atunci cand este singura pe teren?
S.H.: Sunt mai nehotarata, mai indecisa in anumite chestii, pe teren ma schimb total. Atunci cand intru pe teren uit de tot, pot sa spun ca ma transform intr-o persoana foarte hotarata, care stie foarte bine ce are de facut. Intotdeauna mi-a placut sa fiu eu pe teren acolo, singura, sa iau deciziile pe care mintea mea mi le spune in momentul respectiv. In tenis este vorba de fractiune de secunda la decizia pe care o iei atunci cand ai mingea langa tine si trebuie sa o trimiti in partea cealalta a terenului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Unul din secretele Simonei Halep, dezvaluit la Pro TV. Melodia romaneasca pe care o asculta inainte de fiecare meci
Unul din secretele Simonei Halep, dezvaluit la Pro TV. Melodia romaneasca pe care o asculta inainte de fiecare meci

Simona Halep a venit in studioul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata in fiecare duminica de la ora 10.00 la Pro TV si PROTV NEWS.

Simona Halep, povestiri
Simona Halep, povestiri "din culisele" meciurilor cu Serena Williams: "Asta a facut diferenta si am putut sa castig repede"

Simona Halep a venit in studioul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata in fiecare duminica de la ora 10.00 la Pro TV si PROTV NEWS.

Ce face Simona Halep in timpul liber, atunci cand nu se antreneaza:
Ce face Simona Halep in timpul liber, atunci cand nu se antreneaza: "Am o slabiciune"

Simona Halep a venit in studioul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata in fiecare duminica de la ora 10.00 la Pro TV si PROTV NEWS.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit răspuns scris din Ucraina privind interdicţia lui George Simion în această ţară și a făcut public documentul primit de la Kiev.

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.