Mark Mobius: "Nu cred ca avem o criza, argumentele din spatele acestei teorii sunt inventate"

Mark Mobius

Euro va ramane ca rezultat al dezbaterilor si reformelor implementate la nivelul Uniunii Europene, iar multe dintre argumentele privind existenta unei crize globale sunt inventate, a apreciat Mark Mobius, in emisiunea "Dupa 20 de ani", de pe Pro TV.

Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita INTEGRAL, pe VOYO.RO

Seful Franklin Templeton Emerging Markets a declarat: "Nu cred ca avem o criza, cred ca foarte multe din argumentele privind o criza globala sunt inventate. Este adevarat ca ritmul adevarat ca ritmul de crestere la nivelul Europei a incetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme.

Sunt ingrijorari cu privire la euro si cu privire la ce se va intampla cu UE, insa nu cred ca ne confruntam cu o criza in sensul unei probleme majore. Cred ca exista multi investitori care ar vrea sa vada UE destramandu-se. Moneda euro va ramane, si ca rezultat al dezbaterilor care sunt acum in UE si al reformelor implementate, Europa va deveni mai puternica, va iesi o Uniune mai puternica".

El crede ca argumentele sunt inventate in primul rand de "cei care nu doresc reforma", dar si de catre "cei care nu vor sa vada o moneda euro puternica".

Citește și
Dupa 20 de ani
Verdictul unui investitor de talie globala: "In Romania, coruptia generalizata copleseste progresul"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Trebuie sa fim foarte atenti in tragerea concluziilor si luarea unor decizii gresite. Este foarte interesant, daca ati observat, cursul de schimb al monedei euro prin referinta cu dolarul si alte monede nu a devenit mai slab. Ceva se intampla, care ne indica faptul ca oamenii inca au incredere in euro", a mai spus seful Franklin Templeton Emerging Markets, cunoscut pe pietele financiare pentru expertiza referitoare la pietele emergente, despre care considera ca ofera cele mai bune oportunitati pentru investitori.

Franklin Templeton a preluat in septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea, fond care detine in prezent participatii la companii de stat importante precum Hidroelectrica (19,9%), Romgaz (15%), Nuclearelectrica (9,7%), Transgaz (15%) si Complexul Energetic Oltenia (21,5%), dar si la companii privatizate precum OMV Petrom (20,1%), Alro (10,2%) sau BRD (3,6%).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Mark Mobius:
Mark Mobius:"In cazul Oltchim, cred ca este posibil ca cel care a cumparat sa nu fie un bun manager"

Statul trebuie sa gaseasca pentru companiile mari cumparatori viabili si buni administratori, in cazul Oltchim fiind posibil ca cel care a castigat licitatia sa nu fie un bun manager, a declarat Mark Mobius, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

Verdictul unui investitor de talie globala:
Verdictul unui investitor de talie globala: "In Romania, coruptia generalizata copleseste progresul"

In Romania, coruptia generalizata copleseste progresul. Diagnosticul dur vine din partea unui investitor de talie globala - Mark Mobius - cel care a venit in tara noastra pentru a administra Fondul Proprietatea. 

Analiza la superlativ:
Analiza la superlativ: "Romania va fi liderul cresterii economice in Europa"

Romania ar putea fi una dintre cele mai atractive destinatii de investitii in Europa emergenta de astazi. Recentele turbulente din tara au aratat cum lupta pentru putere si politica pot contracara progresul economic.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.