Mark Mobius: "Nu cred ca avem o criza, argumentele din spatele acestei teorii sunt inventate"
Euro va ramane ca rezultat al dezbaterilor si reformelor implementate la nivelul Uniunii Europene, iar multe dintre argumentele privind existenta unei crize globale sunt inventate, a apreciat Mark Mobius, in emisiunea "Dupa 20 de ani", de pe Pro TV.
Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita INTEGRAL, pe VOYO.RO
Seful Franklin Templeton Emerging Markets a declarat: "Nu cred ca avem o criza, cred ca foarte multe din argumentele privind o criza globala sunt inventate. Este adevarat ca ritmul adevarat ca ritmul de crestere la nivelul Europei a incetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Sunt ingrijorari cu privire la euro si cu privire la ce se va intampla cu UE, insa nu cred ca ne confruntam cu o criza in sensul unei probleme majore. Cred ca exista multi investitori care ar vrea sa vada UE destramandu-se. Moneda euro va ramane, si ca rezultat al dezbaterilor care sunt acum in UE si al reformelor implementate, Europa va deveni mai puternica, va iesi o Uniune mai puternica".
El crede ca argumentele sunt inventate in primul rand de "cei care nu doresc reforma", dar si de catre "cei care nu vor sa vada o moneda euro puternica".
"Trebuie sa fim foarte atenti in tragerea concluziilor si luarea unor decizii gresite. Este foarte interesant, daca ati observat, cursul de schimb al monedei euro prin referinta cu dolarul si alte monede nu a devenit mai slab. Ceva se intampla, care ne indica faptul ca oamenii inca au incredere in euro", a mai spus seful Franklin Templeton Emerging Markets, cunoscut pe pietele financiare pentru expertiza referitoare la pietele emergente, despre care considera ca ofera cele mai bune oportunitati pentru investitori.
Franklin Templeton a preluat in septembrie 2010 administrarea Fondului Proprietatea, fond care detine in prezent participatii la companii de stat importante precum Hidroelectrica (19,9%), Romgaz (15%), Nuclearelectrica (9,7%), Transgaz (15%) si Complexul Energetic Oltenia (21,5%), dar si la companii privatizate precum OMV Petrom (20,1%), Alro (10,2%) sau BRD (3,6%).
Sursa: Pro TV
Etichete: criza, moneda euro, reforme, dupa 20 de ani, Mark Mobius,
Dată publicare:
30-09-2012 13:19