Funeriu a venit cu dictionarul la "Dupa 20 de ani" pentru a-i raspunde Elenei Basescu. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Daniel Funeriu a explicat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" ca a folosit cuvantul "inexactitudini", explicat in Dictionarul limbii romane editat de Academia Romana si folosit de Eugen Lovinescu sau Mihai Eminescu.

Elena Basescu rade de "inexactitudinile" ministrului "fara diploma" Daniel Funeriu

"Uneori e foarte bine sa consultam si dictionarele limbii romane. In ultima saptamana s-a facut foarte mare caz de utilizarea de catre ministrul Educatiei a cuvantului privind 'exactitudine'. Daca cei care au comentat ar fi avut decenta sa consulte dictionarul limbii romane editat de Academia Romana la pagina 175, ar fi vazut ca acest cuvant este in dictionar, fiind folosit de Lovinescu, Oodobescu, de Eminescu", a spus ministrul Educatiei.

Acesta a adaugat ca asa cum Silviu Brucan spunea ca "ne va lua 20 de ani sa invatam democratia", "poate ne va mai lua inca 20 de ani sa invatam sa vorbim cat se poate de documentat si de corect".

"Sunt lucruri pe care daca le-am studia am sti despre ce discutam.Tot asa cum este firesc de la "exact" sa spui "inexact", este absolut firesc de la "exactitudine" sa spui "inexactitudine". Ceea ce in schimb ar fi fost total gresit ar fi fost sa spui "neexactitudine" pentru ca prefixul "ne", fiind de origine slava, iar cuvantul "exactitudine" fiind de origine latina, ar fi fost incorect sa spui "neexactitudine", a explicat Funeriu.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Referitor la comentariul postat de Elena Basescu pe contul de Twitter, ministrul a spus ca nu s-a simtit atacat si ca fiecare are dreptul sa spuna ce doreste.

"Eu nu am simtit niciun astfel de atac. Cred ca ar fi bine sa vedem si alte lucruri cu care s-au ocupat europarlamentarii nostri si ar fi bine sa spuneti si alte initiative care sunt utile. Fiecare are libertatea sa spuna ce doreste", a conchis Funeriu.

Europarlamentarul PDL Elena Basescu a postat pe contul de Twitter doua link-uri catre stiri despre faptul ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, prezent marti la Comisia de invatamant, a criticat luarile de cuvant ale unor deputati din opozitie, care ar fi uzat de "inexactitudini".

Prima postare este catre o stire cu titlul "Funeriu critica deputatii care uzeaza «inexactitudini»", iar a doua catre un material intitulat "Inexactitudinilele unui ministru fara diploma".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Daniel Funeriu: “Universitatilor care nu produc ceea ce piata cere li se va retrage finantarea
Daniel Funeriu: “Universitatilor care nu produc ceea ce piata cere li se va retrage finantarea"

Daniel Funeriu a declarat in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" ca universitatile au obligatia, conform legii educatiei, sa tina evidenta studentilor si sa urmareasca ce se intampla cu acestia dupa terminarea studiilor.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.