Cristian Tudor Popescu, la Dupa 20 de ani, despre plagiat: "Ca om, eu nu mai dau doi bani pe Ponta"

Ultima actualizare: 27-10-2012 18:33

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si pe VOYOnews, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat acuzatiile de plagiat lansate de revista Nature la adresa premierului Victor Ponta.

"Povestea asta cu plagiatul a lui Ponta, este ceva...Eu nu mai dau doi bani pe acest om, din acest moment. Sigur, voi comenta ce face politic, ma voi adresa potrivit cutumei, e prim-ministru, sunt jurnalist, si asa mai departe. Ca om, eu nu mai dau doi bani pe Ponta dupa ce am vazut cum s-a comportat si ce a facut in asa zisa lui lucrare de doctorat."  - a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si VOYOnews.

"Situatia domnului Victor Ponta, care este acuzat ca a plagiat lucrarea de doctorat. Ce spune acest lucru despre prim-ministrul unei tari, despre prim-ministrul Romaniei?" a fost intrebat CTP de catre jurnalistii emisiunii "Dupa 20 de ani".

"Spune ca este un impostor, din punct de vedere intelectual." a rapuns Cristian Tudor Popescu. In opinia sa, "se vede cum este copiat, luat xerox, de colo pana dincolo".

Urmariti emisiunea "Dupa 20 de ani" in format HD pe voyo.ro.

Premierul Victor Ponta a fost acuzat, marti, de plagiat de revista Nature, care a sustinut ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima, indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

El a declarat, marti, ca va renunta la titlul de doctor daca se va stabili, de catre comisia de specialitate de la Ministerul Educatiei, ca a gresit trecand la sfarsitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, si nu in subsolul paginii. Ulterior, premierul a caracterizat Nature drept revista in care da interviuri fostul ministru al Educatiei in Guvernul PDL, Daniel Funeriu, pe care de altfel l-a si acuzat de implicare in transmiterea documentelor care au stat la baza acuzatiilor la adresa sa.

Premierul Victor Ponta a transmis Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) o adresa prin care solicita sa ii fie analizata teza de doctorat sustinuta in 2003, in contextul acuzatiilor lansate in ultimele zile "in spatiul public".

Solicitarea a fost inregistrata joi si va fi transmisa spre solutionare catre Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO