Săli de clasă, cu bănci pentru ore în aer liber, în trei parcuri din Buzău

Ultima actualizare: 27-05-2020 21:19

Între timp, autoritățile din Buzău vor să amenajeze, în trei parcuri, săli de clase cu bănci pentru ore în aer liber.

Elevii vor avea și activități extra-școlare la o fermă și la o grădină de legume. Iar în Galați este agitație în școli, pentru că responsabilii pregătesc sălile unde elevii din anii terminali vor veni la pregătire pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Ideea le-a venit oficialilor, după ce câțiva profesori au fost în Finlanda și au văzut cum se desfășoară acolo orele în aer liber. Elevii pot păstra astfel distanța.

Florina Stoian, inspector școlar: „Elevii de liceu să facă ore în aer liber, bineînțeles, cu respectarea distanței sociale și a regulilor de igienă, cu tot ce trebuie în această perioada”.

Orele se vor ține în trei parcuri, iar mobilierul va fi confecţionat din stejari uscaţi. Între fiecare copil va fi o distanță de doi metri, pentru pentru a putea fi respectate toate măsurile de protecție.

Constantin Toma, primar orașului Buzău: „Adevărate săli de clasă în aer liber, unde se practică învățare la fizică, chimie șamd, dar și aplicații pentru că aici vom avea terenuri amenajate pentru legumicultură, floricultură, vom avea o casă a pescarilor, microferme”.

Elev: „Cred că orele vor fi mai interesante deoarece este un mediu de învățare diferit și cred că toată lumea v-a fi încântată de această idee”.

Măsuri au fost luate și la o școală din Galați. Aici, elevii de clasa a 8-a vor face într-o zi două ore de pregătire la Limba Română, iar în altă zi, două ore de matematică. Pe durata orelor, vor fi așezați în bănci individuale pentru a păstra distanța.

La școală vor veni doar copiii ai căror părinți și-au dat acordul.

Florin Andronic, directorul școlii: „Părinții au depus o declarație pe proprie răspundere, iar cei care au dorit, au optat să vină la școală. Avem 55% copii care vin la școală”.

Elevii vor avea doar șapte zile de pregătire până la Evaluarea Națională, pentru că vor fi liberi de 1 iunie și de Rusalii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO