Programul de formare pentru profesori merge greu. Niciun curs într-un an


Ultimul update: Miercuri 12 Decembrie 2018 21:27
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2018 21:18
Categorie: Stiri Educatie

Peste 400 de specialişti în educaţie au fost selectaţi de Ministerul Educaţiei pentru a deveni formatori naţionali, în cadrul celui mai important proiect de pregătire a 55 de mii de cadre didactice.

A trecut însă un an de la înfiinţare dar nu a avut loc niciun curs. Abia au fost selectaţi specialiştii care îi vor învăţa pe alţi profesori să devină formatori la rândul lor. Din 576 de posturi scoase la concurs, s-au ocupat 416. Asta deşi pentru 4 ore pe zi, un expert ar putea câştiga până la 4000 de lei net pe lună.

Targetul proiectului este să pregătească cât mai mulţi profesori tineri, astfel încât aceştia să facă actul educaţional mai atractiv pentru elevi şi mai de folos decât este în prezent.

Vor fi vizaţi în mod special profesorii din mediul rural. Fiecare participant va primi câte 600 de lei, ca să îşi acopere transportul şi cazarea. Iată ce spune o tânără profesoară, din comună Ciugud, judeţul Alba, că ar vrea să înveţe: "metode noi de predare, modalităţi prin care putem să ne îmbunătăţim relaţia noastră, ca profesori, atât cu elevii, cât şi cu părinţii, pentru că nu întotdeauna această relaţie e cea mai fericită"

Decanul facultăţii care se ocupă de atestarea cadrelor didactice susţine că interacţiunea cu elevii este cel mai important aspect al actului educaţional.

Lucian Ciolan, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei: „Aş focaliza foarte mult formarea profesorilor din mediul rural, pe cum se poate asigura starea de bine a copiilor la şcoală, pentru că ei dacă sunt într-o stare mizerabilă, nu o să poată niciodată să performeze. Cum facem ca profesorii să aibă o stare de bine? pentru că profesorii din rural sunt trişti, sunt depresivi, se simt deprimaţi, se simt neglijaţi"

Proiectul va pune la dispoziţia profesorilor şi o platformă online, unde vor găsi peste 7000 de materiale didactice.

Dascălii spun, însă, că nu e suficient. Vor materiale de bază, cum ar fi hârtie, imprimantă, soluţii pentru laboratoarele de chimie sau instrumente la fizică. Primele cursuri ar urma să aibă loc în vacanţă intersemestriala, în 8 centre din ţară.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30