Profesorii și părinții se pregătesc pentru cursuri online și din toamnă

Ultima actualizare: 07-07-2020 14:44

În Mureş s-a organizat un curs special dedicat cadrelor didactice care vor să descopere tainele învăţământului la distanţă.

Asta după ce în timpul pandemiei s-au descoperit probleme în ceea ce privește predarea cursurilor în mediul online.

Pentru că nu se știe deocamdată ce va aduce viitorul an școlar, educatorii, învățătorii, dar și părinții, învaţă cum să folosească anumite aplicații.

Universitatea cultural ştiinţifică din Târgu Mureş şi-a propus să îi înveţe pe educatori cum să folosească tehnologia în joburile lor. Asta după ce în timpul pandemiei s-a descoperit că predarea cursurilor în sistem online nu este chiar la îndemâna tuturor.

Csegzi Sandor, director: "În contextul actual evident că trebuie să punem accent mai mare pe activitatea online. Trebuie să pregatim laboratoare, trebuie să pregătim infrastructura pentru demonstraţiile live."

Fridrik Lucian, profesor informatică: "Mulţi au impresia că dacă au accesat un soft de acest tip ştiu să folosească optim, dar nu este aşa. Învăţăm softul, să utilizăm corect şi corespunzător, ca la rândul nostru să beneficiem de avantajele lui."

Cursurile sunt dedicate în special educatorilor şi învăţătorilor din ciclul şcolar primar, şi totul se preda pas cu pas.

Pe lângă pedagogi, sunt bineveniţi şi părinţii ai căror copii au nevoie de ajutor atunci când vine vorba de folosirea tehnologiei.

Somesan Costea, părinte: "Din păcate este încă muncă suplimentară pentru noi, cu toate că copii sunt obişnuiţi cu tablete şi calculatoare dar nu sunt obisnuiti cu programul, de multe ori uita ce trebuie să facă, sau dacă întâmpină probleme suplimentare, nu le pot rezolva singuri."

Lăcrămioara Cerghizan, cursant: "E o comunicare eficienta, având în vedere situaţia în care suntem. Cine are acces la internet şi device, un telefon mobil, laptop, PC, poate să ia legătura cu ceilalți oameni."

Cursurile predate de profesori de informatică sunt gratuite şi se adresează celor din judeţul Mureş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!