Breaz are parte de primul său test dificil: două variante pentru noul an școlar

Dată publicare: 05-08-2019 19:28
Dată actualizare: 05-08-2019 20:33


Ministrul interimar al Educaţiei este între ciocan şi nicovală. Daniel Breaz este cel care trebuie să anunţecând începe şcoala, pe 9 sau pe 16 septembrie.

Totul după ce luni, după câteva ore de discuţii aprinse, Comisia de Dialog Social, care a pus la aceeaşi masă profesori şi reprezentanţi ai părinţilor, a dat aviz negativ solicitării Vioricăi Dăncilă de a prelungi vacanţă de vară cu o săptămână.

Până pe 9 septembrie, când ar trebui să sune clopoţelul, mai e numai o lună. Vorbim de o decizie luată în martie de fostul ministru al Educaţiei, după îndelungi consultări cu sindicalişti şi organizaţii de părinţi şi elevi.

Şi e clar că toţi aceşti actori îşi menţin poziţia. La consultările de luni, nici măcar unul dintre participanţi nu a fost de acord cu ideea de a prelungi vacanţa şcolară cu o săptămână. Nu ar folosi nimănui, au spus aceştia, pentru că planurile părinţilor sunt deja făcute, iar tot calendarul de predare şi de examinare ar fi dat peste cap.

Noul ministru al învăţământului, Daniel Breaz, a primit o notă informativă în acest sens şi urmează să-i transmită premierului Dancilă reacţiile partenerilor sociali.

Vă reamintim că miercurea trecută premierul Dancilă a pus pe tapet începerii anului şcolar pe 16 septembrie sub forma unei solicitări directe către Ecaterina Andronescu, care, demisa două zile mai târziu, n-a mai apucat să răspundă cererii.

Potrivit articolului 94 din Legea Educaţiei Naţionale, printre atribuţiile Ministerului este şi stabilirea structurii anului şcolar. Aşadar, decizia finala- pentru care nu există un termen limita- aparţine ministrului Educaţiei.

Aproape 250 de mii de elevi şi 200 de mii de profesori din învăţământul preuniversitar aşteaptă să vadă ce voce va asculta ministrul interimar.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO