În a doua zi de cursuri au apărut problemele. Elevi din peste 900 de școli au fost mutaţi
Gata cu entuziasmul, de la festivitatea de deschidere! Astăzi, în a doua zi de cursuri au apărut problemele. Elevi din peste 900 de școli au fost mutaţi în alte unităţi de învăţământ, din cauza şantierelor în lucru sau pentru că nu au suficient spaţiu.
În timp ce unii dintre copii învaţă în containere modulare, alţii au fost înghesuiţi în clase fără catedră, sau fără tablă.
Elevii Şcolii Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti au fost mutaţi într-o altă unitate de învăţământ, din cauza lucrărilor de reabilitare. Mulţi au nimerit în săli mici cu pereţi scrijeliţi şi oricum învaţă în 3 schimburi.
„Din păcate au găsit o clasă are are fix 12 mp şi stau 24 de copii în acea clasă, stau foarte înghesuiţi.”
„Nu au tablă. A trebuit noi părinţii să adunăm banii pentru o tablă şi astăzi ne-a ajuns tabla.”
"Au fost foarte dezamăgiţi copiii ieri, au început să plângă. Copiii vor învăţa în 3 schimburi, distanţa e destul de mare, ei învăţaseră să vină singuri la şcoală, acum trebuie să ne schimbăm tot programul.”
La 190, elevii au început anul direct cu Școala altfel, pentru că deşi au mobilier nu a fost montat.
Și în Iași, elevii Colegiului Pedagogic "Vasile Lupu", vechi de 130 de ani învaţă în alte şcoli după care... se vor muta în containere. Scoala lor a intrat în reparații, având risc seismic ridicat.
La Florești, Cluj, o parte din elevi vor învăţa în structuri modulare, pentru că numărul celor înscrişi este mult prea mare.
În total elevii din peste 900 de școli vor avea un an dificil.
Colegiul tehnic de poştă şi telecomunicaţii are risc seismic de gradul 1. Elevii au fost relocați în altă unitate de învăţământ încă din anul şcolar rpecent. Clădirea urmează să fie demolată şi aici va fi construită o altă unitate de învăţământ. Va fi însă un proces de durată.
Acelaşi lucru urmează să se întâmple în viitor şi cu Colegiul Grigore Moisil din Bucureşti. Şi acesta va fi demolat.