Frigul face ravagii într-o universitate de top din București. Un șobolan ar fi murit înghețat. "Ne confruntăm cu o invazie"
Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București învață în frig și, din când în când, sunt vizitați de rozătoare.
O fotografie cu un șobolan mort, chiar într-o sală de cursuri, i-a revoltat pe tineri. Ei spun că sistemul de încălzire nu face față, așa că rămân cu gecile pe ei în amfiteatre. Iar Administrația Universității recunoaște ambele probleme.
Șobolanul mort a fost găsit într-o sală a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu".
Pentru că a fost găsit sub calorifer, iar universitatea se confruntă cu probleme de încălzire, studenții cred șobolanul ar fi murit înghețat.
Studentă: "Degerăm de frig! Dar, degerăm! Este foarte frig, dubios chiar. Adică eu mă îmbrac mai bine când merg la facultate, nu când merg afară. Deci nu glumesc nici măcar o secundă. Problema era că atunci când era frig rău de tot și mergeai la baie să te speli cu apă caldă... Nu era nici apă caldă".
Studentă: "Destul de frig. Majoritatea dintre noi da, stăm cu gecile".
Studentă: "Da, când ți-e frig, logic, stai cu haina pe tine. Sunt calorifere în săli și ateliere, dar căldura cred că este pornită la anumite intervale de timp din câte am observat. Seara mai puțin".
Cât despre alte nemulțumiri, unii se tem să vorbească.
Stundent filamt cu cameră ascunsă: E foarte greu să spui problemele din facultate pentru că profii te țin minte...
Am cerut un punct de vedere și conducerii Universității de Arhitectură.
Ion Rădulescu, director general adiministrativ: "Am constatat ceea ce ați constatat și dumneavoastră. Este un șobolan mort. Ne confruntăm cu invazia șobolanilor. Chit că suntem în centrul Bucureștiului. Noi desfășurăm acum o campanie de stârpire a șobolanilor".
Universitatea noastră este formată dintr-un ansamblu de trei clădiri, ansamblul principal este o clădire contruită în 1916- 1920, care este monument istoric. Fiind monument istoric nu se pot face modificări la fațade. Tot ceea ce putem face este să gestionăm mai bine căldura pe care o producem și s-o menținem în interior și să o distribuim în intervalul în care acesta este necesar.
Reprezentanții universității au mai spus că o parte dintre cursuri vor fi mutate în online.