Elevii de la 100 de școli vor primi o masă caldă în 2020. Programul a eliminat abandonul școlar
Guvernul a decis extinderea programului "Masa caldă în şcoli" după ce a constatat că această măsură a dus la eradicarea abandonului şcolar în anumite unităţi de învățământ, potrivit Edupedu.
Programul a fost înființat în 2016, fiind pilotat timp de trei ani de zile în 50 de școli. Pentru că a dat randamentul așteptat, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care programul va fi extins la 100 de școli în 2020 și va aeva un buget de 66 de milioane de lei.
Lista celor 100 de şcoli în care se va derula programul "Masa caldă în școli"
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Potrivit Ordonanței, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 100 de școli care vor fi incluse în program vor primi gratuit o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei de beneficiar.
Ministerul decis extinderea Programului Masa caldă în şcoli după ce a constatat că această măsură a dus la eradicarea abandonului şcolar în anumite unităţi
“Din statisticile realizate în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri, față de anii precedenți, astfel: dacă anterior implementării Programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării Programului-pilot, aceasta a scăzut la 4,3% , ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018, să fie de 1,3%. În anul 2019 s-a constatat că programul a condus chiar la eradicarea fenomenului de abandon școlar, în unele unități de învățământ”, se arată în fundamentarea proiectului.