Dezvăluirile unui părinte despre sumele cerute în şcoală. Ce se întâmplă pe grupul "Doar diriginta vorbeşte"

26-10-2019 09:12

Cu 7 luni înainte de banchet, un diriginte de clasa a opta le-a pus în vedere părinților că vor avea de dat în jur de 400 de lei, dar au de plătit și cadouri pentru profesori.

A încălcat astfel regulamentul școlar și codul etic, care le interzice dascălilor să ceară și să strângă bani, dar și să primească atenții. Situația, dezvăluită de un părinte, face acum obiectul unei anchete.

Inspectoratul școlar le reamintește profesorilor că nu au voie să se implice în nicio decizie financiară legată de banchete și baluri.

Trei clase a opta din școala 199 se pregătesc de banchet. Pe grupul de whatsapp numit "Doar diriginta vorbește", dascălul le comunică sec părinților că data și locul evenimentului au fost hotărâte, prin consultări cu alți diriginți. Prețul meniului e 210 lei de persoană, însă costul întreg, undeva la 400 de lei, va include și alte servicii, plus- atenție!- cadouri pentru profesori.

Pentru început, subliniază diriginta- "aduceți un avans de 100 de lei".

Directorul școlii susține că profesorii știu foarte bine că nu au voie să solicite bani sau obiecte de la părinți și cu atât mai puțin să primească sau să ceară cadouri!

"Am luat act de propagarea unui asemenea mesaj în spațiul public și nu cunoaștem încă circumstanțele în care s-a purtat discuția. Școala va analiză situația și va lua măsurile legislative care se impun."

La aceste petreceri, profesorii pot fi doar invitați- în niciun caz casieri! Pregătirea banchetului înseamnă oricum un efort financiar pentru familii.

Ayana e în clasa a noua la liceul Jean Monnet și va concura la balul bobocilor. Sunt ultimele zile de căutări febrile.

Nu paiete, cum suntem noi obișnuite, nu ștrasuri, cum ne închipuim noi strălucirea, ci simplitate extravaganță.

În acest caz, 300 de lei au costat închirierea rochiei și a accesoriilor.

Dacă tot se probează fetele mai ceva că miresele, are o logică să își caute ținută și la târgurile de nunți. Nu mai vorbim de închiriere, ci de o achiziție. Dar găsești reduceri și pentru variantele cu pene, cristale și mătase naturală, așa că investiția se va amortiza probabil la evenimentele în familie.

Geanina Priceputu, vânzător: „Avem o colecție cu rochii prezentate la săptămâna modei la Paris, care sunt cuprinse între 1500 și 3500 de lei.

Reporter: „Ai un buget?”

Andreea Stan, studentă: „Nu am.”

Reporter: „Cine plătește?”

Studentă: „Părinții, particip și la miss și o dată e balul.”

O mie de lei a fost notă de plata. Balurile bobocilor încep săptămâna viitoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO