Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Reguli pentru pregătirea elevilor din clase terminale

09-05-2020 14:00


Coronavirus. Reguli pentru pregătirea elevilor din clase terminale, pentru Evaluare Națională și Bacalaureat

Autorităţile au anunţat sâmbătă care ar putea fi măsurile de prevenire pentru pregătirea elevilor din clase terminale și pentru organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2020,  după ieşirea din starea de urgenţă, pe 15 mai.

Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire pentru elevii claselor terminale, precum și pe perioada organizării examenelor evaluare națională și bacalaureat după ieşirea din starea de urgenţă şi trecerea la starea de alertă (15 mai) au fost anunţate sâmbătă, fiind puse în transparenţă decizională de către INSP.

Găsiţi aici toate măsurile de relaxare care s-ar putea aplica din 15 mai în România.

De asemenea, autoritățile au anunțat și regulile de funcţionare a saloanelor de înfrumuseţare şi frizeriilor, precum și a cabinetelor stomatologice și bisericilor, după ieşirea din starea de urgenţă.

Evaluarea Națională și BAC 2020. Măsurile de prevenire pe perioada organizării examenelor

 

Elevii din clasele terminale sunt cei din calsa a 8-a, a 12-a și a 13-a.

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.

6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor
virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Cum puteţi trimite propuneri de modificare a regulilor

Institutul National de Sănătate Publică a postat sâmbătă în transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență.

Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO