Simulările de Evaluare Naţională şi BAC 2020, suspendate oficial. Când s-ar putea da examenele

Dată publicare: 11-04-2020 15:04
Dată actualizare: 14-05-2020 14:36


Ministrul Educației, despre testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020

Ordinul privind suspendarea simulărilor Evaluării Naționale 2020 și Bacalaureatului în anul școlar 2019-2020 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Conform documentului, la data intrării în vigoare a ordinului se abrogă atât calendarul desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, cât şi cel privind simularea pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi probele scrise ale Bacalaureatului.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţa că a agreat cu partenerii educaţionali - reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor - măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor şi a finalizării cu succes a anului şcolar şi universitar 2019 - 2020, în contextul pandemiei de Covid-19.

 

Când s-ar putea da examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2020

 

Conform MEC, în funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.

Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniţă şi cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO