Programa pentru BAC 2020 și Evaluarea Națională a fost modificată. Când se vor susține examenele

Dată publicare: 14-04-2020 18:40
Dată actualizare: 14-05-2020 14:36


Programa subiectelor pentru examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională 2020 a fost schimbată prin ordin de ministru. Cele două examene vor cuprinde doar lecţiile predate în primul semestru.

Atât elevii de clasa a 8-a, cât şi cei de clasa a 12-a, se vor pregăti pentru examenele naţionale doar din ceea ce le-a fost predat în clasele 5-8 sau 9-12 până acum - adică fără materia din semestrul al doilea al anului în curs.

Decizia a fost luată de reprezentanţii ministerului, împreună cu specialişti în educaţie, reprezentanţi ai elevilor, studenţilor, părinţilor şi profesorilor, care au considerat că nu toţi elevii au avut acces la cursurile predate online sau la cele televizate.

Atenţie, însă! Materiile pentru care se dau examene rămân aceleaşi, nu există modificări nici pentru Evaluarea Națională și nici pentru Bacalaureat, iar măsura renunţării la materia din semestrul al doilea este valabilă doar pentru acest an.

Conform scenariului discutat în grupul de lucru al Ministerului Educaţiei, cele două examene ar putea fi organizate în iulie, o data exactă depinde însă de evoluţia epidemiei din ţara noastră.

Surse din minister au transmis şi faptul că acest an şcolar va fi unul continuu. Chiar dacă aceste examene se susţin în iulie, cursurile vor fi prelungite pe timp de vară pentru celelelate clase, până spre august şi odată ce se vor încheia, va începe imediat următorul an şcolar.


VIDEO PROTVPLUS.RO