Subiectele și bareme la Limba română de la BAC de toamnă 2024. Poezie la Subiectul III
Probele scrise de la Bacalaureatul de toamnă 2024 încep luni, 19 august, cu examenul la Limba și literatura română. Peste 33.000 de candidați sunt așteptați să dea examenul.
UPDATE: Au fost publicate baremele de corectare de la Limba și literatura română.
Descarcă de aici subiectele și baremele
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Subiecte bareme limba romana toamna [pdf]
Subiecte bareme limba romana toamna [pdf]
Subiecte bareme limba romana toamna [pdf]
Subiecte bareme limba romana toamna [pdf]
UPDATE: S-a încheiat examenul la Limba română. Toți candidații au ieșit din sălile de examen.
Baremele de corectare vor fi publicate la ora 15:00 pe subiecte.edu.ro și pe stirileprotv.ro.
UPDATE: În mediul online au apărut imagini cu subiectele de la limba română la sesiunea de toamnă de la BAC 2024, profil real.
La real, subiectul III presupune redactarea unui eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.
UPDATE: A început proba scrisă la Limba română de la BAC 2024, sesiunea de toamnă.
Candidații au la dispoziție 3 ore să rezolve subiectele primite.
----
Astăzi, 19 august 2024, încep probele scrise din sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2024 cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Aceasta este prima dintre cele patru probe scrise programate în această săptămână pentru candidații înscriși în a doua sesiune a examenului.
Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, proba de Limba și literatura română (E.a) începe la ora 9:00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în sălile de examen.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Ministerul Educației a subliniat importanța respectării regulilor de examen, interzicând accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice în sălile de examen.
Pentru această sesiune de toamnă s-au înscris peste 33.000 de candidați, dintre care aproximativ 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare.
Este important de menționat că unii candidați pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Subiectele la Limba română, publicate în cursul zilei
Subiectele pentru proba de Limba și literatura română vor fi afișate pe parcursul zilei pe site-ul stirileprotv.ro și pe subiecte.edu.ro, după ora 15:00. Acest lucru permite candidaților să-și verifice răspunsurile și să-și facă o primă evaluare a performanței.
Ministerul Educației a pus la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE (0800 801 100), disponibilă între orele 8:00 și 16:00, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități în organizarea și desfășurarea examenului.
Rezultatele la BAC-ul de toamnă 2024
Calerndarul sesiunii de toamnă a examenului de BAC 2024
20 august: Proba obligatorie a profilului (E.c)
21 august: Proba la alegere a profilului și specializării (E.d)
22 august: Limba și literatura maternă (E.b)
Primele rezultate ale acestei probe, precum și ale celorlalte probe scrise, vor fi afișate pe 26 august 2024, până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.
Pentru a proteja datele personale ale candidaților, rezultatele vor fi afișate folosind coduri unice de forma JJ0000, unde JJ reprezintă indicativul județului în care se dă examenul.
Reamintim că pentru a promova examenul de Bacalaureat, un candidat trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie generală de minimum 6. Media se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise.