Rezultatele la admitere la liceu 2023 au fost afișate pe edu.ro. Peste 110.000 de elevi au intrat la liceu

Admitere liceu 2022. Repartizarea computerizată la licee
Agerpres

Rezultatele repartizării computerizate de la admitere la liceu 2023 au fost afișate pe pagina dedicată admiterii de pe edu.ro.

UPDATE: Rezultatele la Admitere la liceu 2023 au fost afișate. 

Vezi aici la ce liceu ai intrat după repartizarea computerizată.  

Din totalul elevilor (112.747) cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%), număr care indică o creștere de peste 21.000 de elevi repartizați, cumulat, comparativ cu etapele din ultimii doi ani: 110.035 de elevi în anul 2022, respectiv 89.983 de elevi în anul 2021.

UPDATE: Emoții mari pentru elevii care au terminat clasele a VIII-a și părinții lor. Ministerul Educației prelungește tensiunea odată cu întârzierea afișării rezultatelor la Admitere la liceu 2023. 

Citește și
Admitere liceu 2020
Admitere liceu 2023. Cum se face repartizarea pe licee, pas cu pas
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Deși în calendarul admiterii nu a fost anunțată o oră anume la care vor fi publicare rezultatele, toată lumea aștepta ca în jurul orei 10.00 să fie publicare rezultatele repartizării computerizate. 

Aproape două ore mai târziu, rezultatele încă nu au fost publicare pe edu.ro. 

Rămâneți pe stirileprotv.ro pentru a afla imediat ce vor fi afișate rezultatele admiterii la liceu 2023. 

-------

Anul acesta, admiterea la liceu s-a făcut exclusiv pe baza mediei de la Evaluarea Națională și nu au ținut cont de media din gimnaziu.

La fel ca la Evaluarea Națională 2023, rezultatele admiterii la liceu vor fi anonimizate. Elevii vor vedea, pe pagina de rezultate, atât liceul la care au fost repartizați, cât și profilul și specializarea.

Până vineri, pe 14 iulie, elevii, profesorii diriginți și părinții au avut timp să completeze opțiunile în fișele de admitere la liceu 2023, conform calendarului oficial.

Rezultatele admiterii în liceu 2023 vor fi publicate când acestea vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației.

Între 20 și 25 iulie 2023, elevii repartizați și părinții lor vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost admiși.

Amintim că media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, pentru prima dată după 20 de ani.

Rezultatele finale ale repartizării în liceele militare 2023 au fost publicate pe 10 iulie. Cea mai mare medie de admitere este 9.98, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, unde rata de promovare la Bac 2023 a fost de 100%.

Repartizarea elevilor romi la liceu – 2023 pe județe a fost publicată de fiecare inspectorat școlar și poate fi văzută aici, la fel și admiterea pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES).

Calendarul admiterii la liceu 2023

6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. 

·       Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită.

·       Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.

·       Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere

·       Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024, completează opțiunile în perioada 14 – 17 iulie 2023.

·       Candidații care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși, completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 15-16 iulie 2023.

6-7 și 10-14 iulie 2023: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

17 iulie 2023: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în  aplicația informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de  opțiuni  originale la centrul de admitere județean/al municipiului București

17 iulie 2023: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată

18 iulie 2023: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională

18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București

20 – 25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Răspunsul oficial al Min. Educației, dupa gafa în care ierarhia mediilor pentru admiterea la liceu a fost publicată greșit
Răspunsul oficial al Min. Educației, dupa gafa în care ierarhia mediilor pentru admiterea la liceu a fost publicată greșit

Ministerul Educației vine cu lămuriri după ce, marți seară, a fost publicată în mod eronat ierarhia de admitere la liceu 2023.  

Admitere liceu 2023. Cum se face repartizarea pe licee, pas cu pas
Admitere liceu 2023. Cum se face repartizarea pe licee, pas cu pas

În perioada 6-17 iulie elevii care au promovat examenul de Evaluare Națională 2022 trebuie să completeze fișa de admitere la liceu. Pe 19 iulie, elevii vor afla la ce liceu au fost repartizați.  

Calendar admitere în liceu 2023: Cum se desfășoară înscrierea la liceu în acest an
Calendar admitere în liceu 2023: Cum se desfășoară înscrierea la liceu în acest an

Începutul verii marchează un moment important în viața absolvenților de clasa a VIII-a din România - perioada de admitere în liceu 2023.

Cel puțin șapte eleve au murit după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, Guineea
Cel puțin șapte eleve au murit după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, Guineea

Cel puţin şapte eleve care urmau să susţină, luni, examenele de admitere la liceu s-au înecat după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, în apropierea oraşului Kouroussa, în Guineea.

Se schimbă metoda de calcul a mediei de admitere la liceu. Anunțul făcut de ministrul Educației
Se schimbă metoda de calcul a mediei de admitere la liceu. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministerul Educaţiei anunță eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023.

 

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene
Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.