Ziua Internațională a Gogoșilor. Cu ce rețete îndrăznețe își atrag clienții gogoșeriile din România
Pufoase, cu sirop, dulceață, glazură sau cremă fină - într-un cuvânt irezistibile, gogoșile și-au cucerit un loc important în bucătăria noastră.
La noi în țară, cei care au investit într-o astfel de afacere spun că românii sunt tot mai atrași de combinații cât mai năstrușnice.
Prețurile variază și ele, în funcție de mofturi, de la 6 până la 20 de lei. Și dacă mai aveați nevoie de un motiv ca să vă înfruptați din deliciosul desert, aflați că joi este și Ziua Internațională a Gogoșilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mădălina Noapteș, din Constanța, își ademenește clienții cu gogoși rotunde și pufoase, inundate fie de cremă, fie de înghețată. Și-a deschis bistro-ul chiar în timpul pandemiei și a investit aproximativ 30.000 de euro. O gogoașă costă între 6 și 12 lei.
Madalina Noapteș: „Se vrea portocală, se vrea fisticul. Fac lucruri cu produse naturale. Și o facem și gen sandwchich cu înghețată înăuntru și cu cremele astea, facem și o înghețată de casă.”
Într-o gogoșerie din Alba Iulia, clienții se decid greu. Vitrina doldora de gogoși multicolore este o desfătare pentru simțuri. Proprietarii au deschis localul prin programul Start-up Nation, cu 43.000 de euro. La ei, o gogoașă ajunge la 10 lei.
Daniela Decean – administrator afacere: „Este o gogoașă reinventată ca să spun așa, nu mai seamănă nimic cu gogoașa clasică ce o făcea bunica.”
Gogoșile reintrepretare într-o prăjitură pretențioasă și-au găsit loc și în meniul restaurantelor.
Bucătar: „Aici o să facem niște mere coapte cu zahar, scorțișoară, coniac pe care o să le folosim la gogoșile pe care le servim cu sos caramel cu fulgi de sare.”
O astfel de gogoașă costă peste 20 de lei.
Aurel Moldovan - manager restaurant: „Am pornit de la rețeta clasică și am ajuns la o rețetă cu mere și caramel și o rețetă cu vanilie cu fructe de pădure. Pe viitor cu mentă sau un caramel sărat.”
Un antreprenor din Cluj a avut atât de mult succes cu gogoșile sale încât a ajuns cu ele la Paris.
Dan Olteanu: „Ne aflăm în Paris în cea de-a doua locație în inima Franței. Aici cea mai vândută gogoașă a noastră este cea cu ciocolată albă și biscuite.”
Potrivit Google Trends, anul trecut, cea mai căutată rețetă în România a fost pentru gogoși. Iar astăzi, de Ziua Internațională a Gogoșilor, deliciosul desert a fost serbat printr-un târg, în Bistrița.