Gogoși americane printre pastramă de berbecuț și must, la un festival culinar din București


Ultimul update: Luni 30 Septembrie 2019 09:46
Data publicarii: Luni 30 Septembrie 2019 07:47
Categorie: Stiri actuale

Bucureștenii au avut parte de un adevărat spectacol culinar, la Festivalul Toamna la Ceaun. Pastrama de berbecuț s-a servit alături de un pahar cu must, iar micii au făcut casă bună cu berea.

Iar cei care nu și-au făcut încă provizii pentru iarnă au plecat acasă cu borcane cu zacuscă sau murături.

Preparatele gătite în cantități mari, chiar sub ochii lor, sunt mult mai bune decât cele de acasă, au concluzionat pofticioșii.

Cei care au trecut duminică prin Parcul Naţional din Capitală nu au putut rezista în fața preparatelor delicioase, pregătite la ceaun sau pe grătar.

Clienţi: "Am venit să mâncăm produse tradiţionale româneşti. Ne simţim foarte bine, cald, atmosferă, foarte frumos".

Iar gospodinele au concluzionat într-un glas: la târg, produsele sunt mai gustoase! Aşa că au luat şi pentru acasă.

Gospodină: "Nu-mi ies, nu ne ies cum e aici aşa că iau de aici, e mai bine, nu atâta oboseală, e mai ok aşa".

După ce au savurat pastrama de berbecuţ, oamenii au fost invitaţi la un pahar cu must, dar şi un fresh este oricând binevenit.

Comerciant: "Cine mănâncă la ceaun, după vine la noi, bea suc de rodie".

Comercianţii, veniţi din toată ţara, au folosit şi un "ingredient secret" - pasiunea.

Comerciant: "Noi, dacă asta facem, facem şi pentru noi şi pentru alţii. Am făcut zacuscă, zacuscă de ghebe, de vinete pentru mâncare ardei şi roşii, toate făcute la ceaun".

Cristian a venit din Baia Mare şi i-a cucerit pe bucureşteni cu pâine caldă, abia scoasă din cuptor.

Cristian: "Toată lumea la masă are o bucată de pâine, asta a fost pretextul de unde am pornit".

La desert, poalele-n brâu au fost cele mai căutate. Însă printre standurile cu produse tradiţionale şi-a făcut loc şi Alin care s-a înarmat cu mult curaj şi a pregătit clătite şi gogoşi americane.

Alin: "Aici se dă mai mult ce e tradiţional, vinul, mustul, produsele la ceaun".

Festivalul Toamna la Ceaun s-a terminat duminică, însă comercianţii au promis că vor reveni curând în Bucureşti.

 

Alimente cu mucegai descoperite la un festival din Brașov. Amenda primită de patroni
Primul festival gastronomic sătesc are loc în Transilvania. Bucătăresele gătesc în fața turiștilor
Concurs de făcut cârnaţi, la Sibiu.
VIDEO PROTVPLUS.RO