Gogoși americane printre pastramă de berbecuț și must, la un festival culinar din București
Bucureștenii au avut parte de un adevărat spectacol culinar, la Festivalul Toamna la Ceaun. Pastrama de berbecuț s-a servit alături de un pahar cu must, iar micii au făcut casă bună cu berea.
Iar cei care nu și-au făcut încă provizii pentru iarnă au plecat acasă cu borcane cu zacuscă sau murături.
Preparatele gătite în cantități mari, chiar sub ochii lor, sunt mult mai bune decât cele de acasă, au concluzionat pofticioșii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei care au trecut duminică prin Parcul Naţional din Capitală nu au putut rezista în fața preparatelor delicioase, pregătite la ceaun sau pe grătar.
Clienţi: "Am venit să mâncăm produse tradiţionale româneşti. Ne simţim foarte bine, cald, atmosferă, foarte frumos".
Iar gospodinele au concluzionat într-un glas: la târg, produsele sunt mai gustoase! Aşa că au luat şi pentru acasă.
Gospodină: "Nu-mi ies, nu ne ies cum e aici aşa că iau de aici, e mai bine, nu atâta oboseală, e mai ok aşa".
După ce au savurat pastrama de berbecuţ, oamenii au fost invitaţi la un pahar cu must, dar şi un fresh este oricând binevenit.
Comerciant: "Cine mănâncă la ceaun, după vine la noi, bea suc de rodie".
Comercianţii, veniţi din toată ţara, au folosit şi un "ingredient secret" - pasiunea.
Comerciant: "Noi, dacă asta facem, facem şi pentru noi şi pentru alţii. Am făcut zacuscă, zacuscă de ghebe, de vinete pentru mâncare ardei şi roşii, toate făcute la ceaun".
Cristian a venit din Baia Mare şi i-a cucerit pe bucureşteni cu pâine caldă, abia scoasă din cuptor.
Cristian: "Toată lumea la masă are o bucată de pâine, asta a fost pretextul de unde am pornit".
La desert, poalele-n brâu au fost cele mai căutate. Însă printre standurile cu produse tradiţionale şi-a făcut loc şi Alin care s-a înarmat cu mult curaj şi a pregătit clătite şi gogoşi americane.
Alin: "Aici se dă mai mult ce e tradiţional, vinul, mustul, produsele la ceaun".
Festivalul Toamna la Ceaun s-a terminat duminică, însă comercianţii au promis că vor reveni curând în Bucureşti.