„Fiul meu a devenit galben, după ce a mâncat prea multe portocale”. Cum arată copilul. GALERIE FOTO
O femeie s-a speriat foarte tare după ce pielea fiului său a început să capete o nuanță galbenă. Speriată, Charlotte Travers, în vârstă de 32 de ani, și-a dus fiul în vârstă de șase ani, Thomas, la medici.
Femeia s-a temut că suferă de insuficiență hepatică. Familia băiatului a avut surpriza de a afla că totul s-a întâmplat din cauza că micuțul a mâncat extrem de multe portocale și mikane, fructe asemănătoare mandarinelor, conform Metro.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge”, a transmis mama copilului.
Testele medicale au evidențiat niveluri neobișnuit de mari de beta-caroten, o vitamină găsită în alimentele de culoare portocalie.
Mama i-a spus, apoi, medicului că fiul ei mănâncă foarte multe portocale, iar doctorul a informat-o că acest lucru ar provoca schimbarea pielii lui Thomas.
„Niciodată, într-un milion de ani, n-aș fi crezut că asta i-a făcut pielea să se îngălbenească”, a spus mama copilului.
S-a dovedit științific că un consum mare de alimente care conțin beta caroten, cum ar fi morcovii, dovleceii, cartofii dulci, îngălbenește pielea.