Vidrele unui acvariu din California, vaccinate împotriva COVID. Nu au avut reacții adverse
Şi animalele sunt vaccinate împotriva COVID-19. În California au fost imunizate mai multe vidre, iar reacţiile adverse au lipsit.
Medicii veterinari spun că au recurs la acest gest pentru a elimina posibilitatea ca necuvântătoarele să răspândească virusul SARS-COV-2.
Vidrele acestui acvariu din oraşul Monterey, opt la număr, sunt de acum mai protejate împotriva coronavirusului. Şi asta pentru că medicii veterinari le-au administrat o doză din vaccinul COVID.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Michael Murray, medic veterinar Monterey Bay Aquarium: „Vaccinarea în sine durează câteva secunde din momentul în care am prins animalul în plasă. Nu i se pune niciun bandaj şi i se dă drumul imediat."
Vaccinul diferă de cel administrat oamenilor şi a fost produs de o companie specializată în produse farmaceutice pentru animale.
Michael Murray, medic veterinar Monterey Bay Aquarium: „În urma informațiilor pe care le-am primit, am tras concluzia că vaccinul este sigur pentru vidrele de mare şi va avea un efect pozitiv, deşi nu prea eram convinşi în legătură cu asta, dar le-am vaccinat pe toate şi nu au fost probleme, mănâncă şi se comportă ca de obicei."
Niciuna din vidrele de aici nu s-a infectat cu noul coronavirus. În schimb, într-o locaţie asemănătoare din statul american Georgia, necuvântătoarele din aceeaşi specie au fost testate pozitiv. Le-au ridicat semne de întrebare îngrijitorilor în momentul în care au început să strănute, să le curgă nasul şi să tuşească.
În plus, au existat cazuri de infectare şi în rândul nurcilor, animale ce fac parte din aceeaşi familie cu vidrele.
Michael Murray, medic veterinar Monterey Bay Aquarium: „Avem o responsabilitate față de animalele care sunt sub grija noastră. Trebuie să facem tot ce putem pentru a le proteja și a ne asigura că sunt sănătoase. Cred că e un lucru iresponsabil din partea noastră să nu le oferim protecție atâta timp cât această protecție este disponibilă."
Veterinarii americani au de gând să adauge acest vaccin în schema lor de tratamente medicale preventive pentru animale. Şi asta pentru că, după o perioadă, unele vietăţi de la acvariul din Monterey sunt lăsate din nou libere, în sălbăticie, iar angajaţii vor să elimine riscul că acestea să poată răspândi virusul SARS-COV-2.