Vârsta exactă la care ar trebui să renunțăm definitiv la consumul de alcool. Motivul este unul extrem de bun
Un medic din SUA dezvăluie care ar fi vârsta optimă pentru ca o persoană să renunțe definitiv la alcool.
Eliminarea completă a alcoolului din alimentația unei persoane poate ajuta la prevenirea apariției demenței.
Alzheimer's Society afirmă că cercetările arată că un consum excesiv de alcool crește șansele ca o persoană să dezvolte demență.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Consumul de alcool este direct corelat cu un volum redus al substanței albe a creierului, ceea ce poate împiedica funcționarea normală a creierului.
Dr. Richard Restak, autor al cărții How to Prevent Dementia: An Expert's Guide to Long-Term Brain Health, a descris modul în care alcoolul poate afecta funcționarea creierului. El descrie băutura ca fiind o „neurotoxină directă”.
O neurotoxină poate fi definită ca o substanță care dăunează, distruge sau afectează funcția sistemului nervos.
Din cauza daunelor pe care le poate provoca alcoolul, dr. Restak a dezvăluit vârsta la care oamenii ar trebui să îl eliminați definitiv din viața lor.
„Întreabă-te 'de ce beau?'. Dacă răspunsul este 'pentru că alcoolul mă ajută să-mi ridic starea de spirit și să-mi reduc anxietatea', s-ar putea să fiți în pericol și probabil este mai bine să vă opriți complet. Vă sugerez ca, dacă aveți 65 de ani sau mai mult, să eliminați complet și permanent alcoolul din dieta dumneavoastră”, a scris el, potrivit LADBible.
Tipul de demență asociat cu consumul excesiv de alcool
Există un tip de demență care este asociat cu consumul excesiv de alcool.
„Afectarea creierului legată de alcool (cunoscută și sub numele de afectarea creierului legată de alcool) este cauzată de consumul excesiv de alcool pe o perioadă prelungită de timp. Poate fi cauzată de o combinație de motive, printre care deficiența de vitamina B1 (tiamină), efectele toxice ale alcoolului asupra celulelor nervoase, leziunile craniene și leziunile vaselor de sânge”, potrivit Dementia UK.
Leziunile cerebrale cauzate de alcool pot fi prevenite prin scăderea consumului de alcool la maximum 14 unități pe săptămână, repartizate pe parcursul a cel puțin trei zile.
Creșterea activității fizice și mentale, o dietă sănătoasă, evitarea fumatului, gestionarea nivelului de stres și menținerea sub control a greutății, colesterolului și tensiunii arteriale sunt, de asemenea, factori importanți.