Un preot din Constanța prins beat la volan a dat vina pe vinul de împărtășanie
Un preot din Medgidia a dat în judecată Poliția și cere înapoi permisul de conducere, precum și anularea amenzii pe care a primit-o după ce a fost prins băut la volan, susținând în acțiunea sa că alcoolemia a fost provocată de vinul de împărtășanie.
Preotul din Medgidia a fost prins pe 21 aprilie 2021 cu o alcoolemie de 0,10 mg/l, polițiștii sancționându-l cu amendă de 1.305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere, scrie Replica de Constanța.
Fața bisericească a formulat plângere contravențională împotriva sancțiunilor, arătând în instanță că aparenta stare de ebrietate a fost cauzată de vinul de împărtășanie pe care l-a consumat în cantitate mică după o procesiune religioasă privată.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Preotul a spus în instanță că nu a avut intenția să conducă beat, considerând că alcoolul ingerat, fiind în cantitate mică, nu poate influența deprinderile de a conduce pe drumurile publice, motiv pentru care a cerut înlocuirea pedepsei amenzii cu avertisment.
Judecătoria Medgidia i-a respins cererea
Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, nu a prezentat o explicație rațională motivului pentru care s-ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea acestuia și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere.
De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului.
Judecătoria Medgidia a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.