Bucătarul care a lucrat 5 ani la o reţetă de varză cu ciolan. Reacţia celor care gustă

×
Codul embed a fost copiat

Românii au fost și rămân mari amatori de mâncare, însă, deși ne-am mai rafinat gusturile, ne întoarcem mereu la preparatele tradiționale care au în ele și puțin din farmecul copilăriei.

La un târg din Timișoara, un bucătar priceput și-a încântat clienții cu o varză cu ciolan, dar și cu un papricaș elaborat.

Folosește numai ingrediente locale și îi încurajează și pe alții să ii urmeze exemplul.

Sebastian Paul - bucătar: ”Este o rețetă perfecționată timp de 5 ani de zile. Am lucrat la ea, în fiecare an modific câte ceva în funcție de cerințele clienților".

Clienții săi au apreciat în egală măsură varza cu ciolan, dar mai ales atmosfera diferită de cea din restaurante. Mulți au lăudat și pâinea frământată fără drojdie sau brânză, lăsată la măturat timp de un an.

Citește și
Inspectorul PRO
Porturile de la Dunăre, o rețetă de succes pentru sârbi. Unde au eșuat autoritățile române
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Adriana Formenti, producător: "Conține numai lapte și cheag animal, cheag de vițel natural, în fiecare săptămână se curață de mucegai, se întoarce, e o muncă de un an de zile, asta este la 110 lei kilogramul".

Katharina este născută în Elveția, dar în urmă cu 11 s-a stabilit în România, în județul Arad. Are o fermă bio de ceaiuri și muștar.

Katharina Hani - producător de ceaiuri și muștar: "Nu are arome artificale, noi efectiv decojim usturoi și hrean și le presăm și le amestecăm. Are doar oțet, apă, muștar măcinat și sare de la praid".

La același eveniment au fost și produse pentru vegetarieni unele făcute din lapte de caju.

Ștefan Foldi, producător: "Sunt brânzeturi măturate trei săptămâni, crema de brânză, unt și o brânză proaspătă, gen ricotta".

Mâncărurile artizanale sunt cele care respectă o rețetă veche sau care sunt făcute din ingrediente bio. Costă, însă, dublu față de cele obișnuite.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Cum asigură un pește corect gătit hidratarea continuă a tuturor celulelor umane
Cum asigură un pește corect gătit hidratarea continuă a tuturor celulelor umane

În fiecare sezon încercăm să venim cu argumente științifice despre o parte a bucătăriei românești. Și insistăm, totodată, cu ideea că nu rețeta face mâncarea, ci biologia.

Porturile de la Dunăre, o rețetă de succes pentru sârbi. Unde au eșuat autoritățile române
Porturile de la Dunăre, o rețetă de succes pentru sârbi. Unde au eșuat autoritățile române

Pe turiştii străini nu reuşim să-i atragem nici cu Dunărea. Malul românesc al fluviului are potenţial, dar îi lipsesc porturile şi infrastructura.

Gogoșari murați în suc propriu. Cea mai simplă și mai bună rețetă
Gogoșari murați în suc propriu. Cea mai simplă și mai bună rețetă

Gogoșari murați în suc propriu. Cea mai simplă și mai bună rețetă

Cercetătorii au recreat parfumul Cleopatrei, după o rețetă veche de 2.000 de ani
Cercetătorii au recreat parfumul Cleopatrei, după o rețetă veche de 2.000 de ani

Cercetătorii au recreat parfumul Cleopatrei, folosind o rețetă veche de 2.000 de ani. Parfumul este o combinație de smirnă, nucșoară, ulei de măsline și scorțișoară.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.