Turiștii au luat cu asalt yacht-urile din Croația, pentru vacanțe în larg. Bărcile sunt rezervate până în octombrie

Ultima actualizare: 31-08-2021 12:42

Litoralul croat e plin de turiști în această perioadă, și nu este vorba doar despre oameni care vor să stea liniștiți, la plajă.

Porturile de la Marea Adriatică sunt preferate de pasionații de sailing, care au venit în număr mare anul acesta ca să profite, de la bordul unui iaht sau al unui velier, de frumusețile naturale ale Croației.
Sunt destui și cei care, din cauza pandemiei, preferă un concediu pe mare, mai izolat, în locul unui sejur clasic, la hotel.

În fiecare an, mii de bărci cu vele și iahturi sunt închiriate de turiști pentru vacanțe petrecute pe mare, printre sutele de insule croate din Adriatica. Anul acesta, însă, interesul turiștilor din toată Europa a crescut neașteptat, iar majoritatea bărcilor cu vele au fost deja rezervate până la sfârșitul lunii octombrie.

Marin Katicin, CEO, Pitter Yachting charter company: „Cei mai mulți sunt de părere că e o soluție sigură de a se bucura de vacanța pe mare sau într-un port, departe de aglomerație. Toată lumea vrea o barcă... și nu mai avem niciuna.”

Un alt motiv pentru creșterea în popularitate a vacanțelor pe iaht e fapul că turiștii pasionați de sailing au ocazia să păstreze distanța față de stațiunile turistice și de plajele aglomerate, mai ales într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID e în creștere peste tot în lume.

Robert Sangulin, boat skipper: „E o diferență uriașă între mersul la plajă și navigație. Atunci când ești pe barcă, viața e frumoasă și oamenii se simt în siguranță, se simt bine pentru că nu sunt laolaltă cu alte câteva mii de oameni.”

Kate este o turistă din Germania. A venit împreună cu familia în Croația și spune că se simte, într-adevăr, mai liberă într-o croazieră pe o barcă cu vele.

Kate Redder, turistă din Germania: „Ești mai independent, ești pe cont propriu, nu ca atunci când ești legat de țărm. Așa, poți vedea mai mult din natura Croației și îți poți face o impresie mult mai bună despre frumusețile acestei țări.”

În stațiunile croate de la Marea Adriatică, cele mai căutate sunt bărcile cu vele și iahturile cu până la 10 locuri. Turiștii pot să navigheze singuri, sau pot angaja un skipper care să se ocupe de barcă. Un sejur durează, de obicei, o săptămână sau chiar două, iar costurile se ridică la câteva sute de euro de persoană, la care se adaugă taxele portuare și mâncarea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO