Trucul banal care te ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie când le gătești
Tigăile îşi pierd cu timpul din aderenţă aşa că majoritatea preparatelor pe care le pregăteşti se pot prinde de ea, astfel că mâncărurile nu îţi mai ies aşa cum îţi doreai.
Dacă nu ai o tigaie nouă, cu siguranţă ouăle se prind foarte uşor de ea atunci când le prăjeşti.
Cu un truc super simplu însă poţi scăpa de această problemă, fără să fii nevoit să schimbi tigaia. Ai nevoie de un ingredient banal, pe care să îl adaugi în tigaie atunci când prăjeşti ouăle. Este vorba mai exact de făina de grâu. Aceasta nu va modifica nici consistenţa, nici gustul ouălor atunci când le prepari, potrivit Food Story.
Când tigaia este încă rece, pune puţin ulei în ea, apoi adaugă un praf de făină de grâu şi amestecă uşor. Pune apoi ouăle la prăjit când se încinge uleiul şi vei observa că acestea nu se vor mai lipi deloc de tigaie, dar nu vor mai sări nici stropi de ulei prin bucătărie.
Dacă vrei să elimini rapid şi mirosul din tigaie, după ce prepari ouăle, poţi să o cureţi cu bicarbonat de sodiu şi puţin oţet.